Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Χρόνια τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής

Την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης» με ανακοίνωσή του, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, τα προβλήματα στα σχολεία της Ανατ. Αττικής είναι τεράστια, «παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια των αρμοδίων», με πρώτο τις ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες. «Πλέον των 160 είναι ο αριθμός των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή από τα σχολεία της περιοχής μας. Κι αντί η κυβέρνηση και το ΥΠΕΠΘ, άμεσα να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσλήψεις, προσπαθούν με άλλους τρόπους, π.χ. συμπτύξεις τμημάτων, να καλύψουν τις ελλείψεις. Εκτός από αδύνατον, αυτό που επιχειρούν είναι και απαράδεκτο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αλλο ένα πρόβλημα, που αναφέρει ο Σύλλογος, είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς νηπιαγωγεία λειτουργούν σε απαράδεκτους χώρους, «παντελώς ακατάλληλα για το σκοπό τους, για τα οποία κάποτε θα πρέπει να δοθεί μια λύση. Δε θα δεχτούμε, για άλλη μια χρονιά, να μην υπάρχει στα σχολεία μας το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό. Πρέπει πλέον να σταματήσει η λογική και η τακτική που θεωρεί τα σχολεία μας ως σχολεία β` κατηγορίας».

Χρόνια προβλήματα αντιμετωπίζει και το δημοτικό σχολείο Καποτά, το οποίο, εκτός από ακατάλληλο αύλειο χώρο, έχει και ανεπαρκή αριθμό αιθουσών. «Το μόνο από το οποίο έχουμε χορτάσει είναι οι υποσχέσεις. Αν άμεσα δεν παρθούν μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων, πολύ σύντομα οι αρμόδιοι θα μας βρουν απέναντί τους», προειδοποιεί ο Σύλλογος και καλεί τους γονείς και τους φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ