Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αξια της τύχης της...

Εξω από τα «δόντια» μίλησε ο Σιγάλας

Sportidea

Εξω από τα «δόντια» μίλησε ο Σιγάλας
Ονειρο ήταν και πάει. Η τετράδα και πολύ περισσότερο το μετάλλιο σε αυτό το Ευρωμπάσκετ δε θα έρθει ποτέ. Κι η Εθνική ομάδα αποδεικνύεται άξια της τύχης της. Μιας τύχης που την ευνόησε αρκετές φορές ως τώρα, φρόντισε δε να της στείλει πάνω της στα προημιτελικά τη θεωρητικά κατώτερη Ιταλία. Και από αυτήν ακριβώς τη βρήκε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έπαιξε μπάσκετ ούτε κόντρα στους «ατζούρι» και έχασε απόλυτα φυσιολογικά με 62-59. Τώρα αναγκάζεται να παίξει για τις θέσεις 5-8, με πρώτο αντίπαλο το Ισραήλ, χτες αργά το βράδυ, που δε συνιστά επιτυχία με βάση τις προσδοκίες που υπήρχαν, αλλά και τον αντίπαλο από τον οποίο έχασε. Η Εθνική μας έπαθε ένα απίστευτο μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και σημείωσε μόλις 23 πόντους, παίζοντας στην επίθεση χειρότερα και από σχολική ομάδα. Και, δικαίως, έχασε από τους μέτριους Ιταλούς.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε για μια ακόμη φορά σε κρίσιμο παιχνίδι «θολωμένος». Η μη χρησιμοποίηση των Μιχάλη Κακιούζη, Ευθύμη Ρεντζιά και Δημήτρη Παπανικολάου στο τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε καταστροφική, όπως και η εμμονή του να κρατάει στο ματς τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που έσπασε τα... ταμπλό.

«Σήμερα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Εμείς ήμασταν διστακτικοί, γιατί χάσαμε ορισμένα σουτ. Δεν ήμασταν αποφασισμένοι στο τέλος», τόνισε ο ξανθός μετά το τέλος του αγώνα.

Την αλήθεια όμως την είπε ο Γιώργος Σιγάλας: «Είναι δική μας η ευθύνη. Χάσαμε άλλη μια ευκαιρία. Ολοι έχουμε λεφτά στην τράπεζα και καλά συμβόλαια με τις ομάδες μας. Εμείς δεν είχαμε θέληση. Οι θέσεις 5-8 δεν ήταν ο στόχος μας. Αλλος ήταν και τον χάσαμε».

Ο Φάνης Χριστοδούλου μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την Εθνική ομάδα μπάσκετ: «Ηταν άσχημη βραδιά. Δε μας βγήκε τίποτα στο παιχνίδι. Σαν μονάδες έχουμε καλούς παίκτες. Ομως δεν ήμασταν σοβαροί. Ολοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Και οι παίκτες και οι προπονητές έχουν ευθύνη. Δεν μπορώ να κρίνω ποιος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Ξεκινήσαμε πάντως καλά. Ο Φώτσης ήταν πολύ καλός. Ομως βγήκε γρήγορα και άργησε να επιστρέψει. Οταν επέστρεψε, ήταν αργά, ήταν "παγωμένος". Ομως μας έλειπε το πάθος. Κανείς παίκτης δε μάτωσε. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να είσαι έτοιμος να ρίξεις και μπουνιές. Ομως ήμασταν χαλαροί. Η ομάδα μας έχει στελέχη. Ομως δεν έχει τον παίκτη που θα παρασύρει τους υπόλοιπους. Χάσαμε από μια μέτρια ομάδα. Η τετράδα ήταν εφικτή. Ισως να χάθηκε άδικα ένα μετάλλιο. Στην Ολυμπιάδα, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Οι ομάδες θα είναι πιο δυνατές, αφού θα είναι πληρέστερες. Θα πρέπει να δείξουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο».

Στους σημερινούς ημιτελικούς η Γαλλία θα αγωνιστεί με τη Λιθουανία (15.00 ΕΤ-1) και στη συνέχεια η Ισπανία με την Ιταλία (18.00 ΕΤ-1).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η βελτίωση δεν έφθασε (2015-03-31 00:00:00.0)
Ανέβηκε η ψυχολογία (2009-09-18 00:00:00.0)
«Καπάρωσε» την πρόκριση (2001-04-05 00:00:00.0)
«Κόκκινο» το... πρώτο (2001-03-13 00:00:00.0)
«Χάσαμε δίκαια» (2000-11-17 00:00:00.0)
Ο ΠΑΟ σταμάτησε στη... Ν. Σμύρνη (1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ