Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ -ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
«Κόκκινο» το... πρώτο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηρακλή και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας

Ο πρώτος στόχος από τους τρεις επιτεύχτηκε για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Sportidea

Ο πρώτος στόχος από τους τρεις επιτεύχτηκε για τους παίκτες του Ολυμπιακού
Φέτος είναι η χρονιά τους και όπως οι ίδιοι δηλώνουν αυτή τη χρονιά τα θέλουν όλα. Ο λόγος για τους παίχτες και τον τεχνικό του Ολυμπιακού Ντανιέλε Ρίτσι, που το Σαββατοκύριακο πρόσθεσαν το 10ο τρόπαιο στη συλλογή τους, μετά τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ηρακλή με 3-0 (27-25, 25-21, 25-16). Στην Ξάνθη λοιπόν, ο ένας από τους τρεις φετινούς στόχους των «ερυθρολεύκων» επιτεύχθηκε. Μετά το θρίαμβο της ομάδας του Πειραιά στο Κύπελλο, περιχαρής ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη γιατί πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας, δηλαδή την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τώρα μας μένει το πρωτάθλημα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο Παρίσι». Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του αρχηγού των Πειραιωτών, Ανδρέα Θεοδωρίδη, ενώ ο MVP της διοργάνωσης Μάριος Γκιούρδας τόνισε: «Για να αποδεικνύεις ότι είσαι καλή ομάδα, πρέπει να κατακτάς και τίτλους. Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και το απέδειξε». Από την άλλη πλευρά, ο «Γηραιός» απώλεσε την ευκαιρία να κρατήσει το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη και πλέον στόχος του είναι να κατακτήσει την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών της επόμενης περιόδου, μέσω των πλέι οφ του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Αλέκος Λεώνης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, τόνισε: «Πιστεύω ότι ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει στο φάιναλ φορ της Γαλλίας. Ο Ολυμπιακός έχει ομοιογένεια και πολύ καλό σύνολο». Συγχαρητήρια, όμως, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» και ο Χρύσανθος Κυριαζής που τους ευχήθηκε και καλή επιτυχία στην Ευρώπη. «Δεν ήμασταν τόσο αποφασισμένοι όσο θα έπρεπε και όσο ήμασταν πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πήγε πολύ καλά στα σερβίς και στην υποδοχή. Ευχαριστώ τον κόσμο του Ηρακλή και λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε χαρούμενους», συμπλήρωσε ο παίκτης του Ηρακλή.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί της Ορεστιάδας με 3-2, ενώ ο Ηρακλής είχε νικήσει τον Αριστοτέλη Σκύδρας με 3-0.

  • Για την απόκτηση του τέταρτου εισιτηρίου των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, θα παλέψουν σήμερα Παναθηναϊκός και Πανελλήνιος στη «Λεωφόρο» (19.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ