Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προκλητικές συλλήψεις

Ως απαράδεκτη και προκλητική καταγγέλλει ο Αγάπιος Σαχίνης, Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα», τη συμπεριφορά της αστυνομίας, η οποία με την πρόφαση της διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, συνέλαβαν αναίτια και οδήγησαν προκλητικά τους ολιγάριθμους φίλους του ΠΑΟΚ, κρατούμενους στην Ακαδημία της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση της παράταξης, που υπογράφει ο Αγ. Σαχίνης, σημειώνεται:

«Η πρακτική αυτή που καταπατά κάθε αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για την ελευθερία πρόσβασης σε αθλητικούς και όχι μόνο χώρους, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια τη Δημοκρατία. Φαινόμενα ανάλογα για διαφορετικούς λόγους και αιτίες, ζήσαμε και στο παρελθόν στο όνομα της "εννόμου τάξεως" και της διασφάλισης της γαλήνης των κυβερνώντων.

Η αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων με αστυνομικά μέτρα και τρομοκρατία οδηγεί σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά και την πρακτική αυτή. Εχουν τεράστιες ευθύνες οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να ερμηνεύσουν κοινωνικά φαινόμενα που ζει και βιώνει καθημερινά η νεολαία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ