Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Ροπαλιά» από... Χατζηβρέτα

Η... ροπαλιά του Ηρακλή στον Ολυμπιακό τον οποίο νίκησε όπως και πέρσι στο «Ιβανώφειο» με 77-75 και τον γκρέμισε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ήταν το σημαντικότερο γεγονός της 18ης αγωνιστικής στην Α1. Ενα εκπληκτικό τρίποντο του Χατζηβρέτα σχεδόν από τα 7 μέτρα στα 5`` πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα και έδωσε το ροζ φύλλο στους γηπεδούχους. Ο διεθνής παίκτης ήταν αυτός που με την απόδοσή του (32π) ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο του Ηρακλή για την επιτυχία, αφού οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχτηκαν ανήμποροι να τον σταματήσουν. Παράλληλα, η πολύ καλή λειτουργία της περιφέρειας, σε αντίθεση με αυτή των Πειραιωτών (3/20 τρίποντα) καθώς και οι αψυχολόγητες και λανθασμένες ενέργειες των φιλοξενουμένων στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Οσον αφορά το τελευταίο, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου ότι οι παίκτες του δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Ράτζα (27π).

Στο δεύτερο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Πανιώνιου με 84-78 και έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της 6ης θέσης στη βαθμολογία. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» ανέβασαν την απόδοσή τους στο β` μέρος, όπου με κορυφαίο τον Νταϊνένκο (17π) αλλά και τον «συνήθη ύποπτο» Λιαδέλη ( 24π) πήρε το πολύτιμο για αυτόν ροζ φύλλο αγώνα. Στην αντίπερα όχθη η απόδοση των Νεοσμυρνιωτών σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα ενώ καλύτερος ήταν ο Μάγλος (16π.).

Κατά τ' αλλά, εύκολες νίκες πέτυχαν οι υπόλοιποι της κορυφής. Το Περιστέρι πέρασε νικηφόρα από την Καισαριανή όπου επικράτησε της Νήαρ Ηστ με 82-72 και παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Εύκολο απόγευμα είχαν η ΑΕΚ επί του Μίλωνα (95-74) και ο Παναθηναϊκός επί της Δάφνης (85-62). Τα αλλά αποτελέσματα: Μαρούσι - Αρης 94-71, Μακεδονικός - Ηράκλειο 83-86. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Περιστέρι 35, Ολυμπιακός 34, Παναθηναϊκός 33, ΑΕΚ 32, Ηρακλής 30, Πανιώνιος 28, ΠΑΟΚ 27, Μαρούσι 26, Ηράκλειο 24, Νήαρ Ηστ 23, Αρης 23, Δάφνη 22, Μίλων 21, Μακεδονικός 19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ