Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φουντώνει»... η μάχη

Κορυφώνεται συνεχώς η αγωνία στις «ψηλές» θέσεις της βαθμολογίας της Εθνικής Κατηγορίας, καθώς μετά την 22η αγωνιστική δεν ξεκαθάρισαν τα πράγματα για την κατάκτηση της 2ης θέσης και το πολυπόθητο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Μόνο ο Ολυμπιακός πλέει σε πελάγη... ανεμελιάς, αφού για άλλη μια φορά πήρε τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. «Θύμα» του ήταν η Παναχαϊκή, την οποία συνέτριψε με 5-1. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Πάτρα ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Τάκης Λεμονής είπε:« Ηταν πολύ καλό παιχνίδι για μας. Ημασταν σοβαροί ως το τέλος, όπως είχαμε πει. Είναι θετικό το ότι γυρίσαμε στα πολλά γκολ. Μπορούσαμε ακόμα καλύτερα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορούσαμε επίσης περισσότερα γκολ και στο πρώτο ημίχρονο, αν ήμασταν προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων. Μου αρέσει το ότι κυνηγήσαμε το γκολ ως το τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες». Εκ μέρους των συντετριμμένων (λόγω της απώλειας των πολύτιμων βαθμών) Πατρινών μίλησε ο προπονητής τους Νίκος Κουρμπανάς: «Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Επικράτησε κατά κράτος. Τώρα σκοπός είναι να προετοιμαστούμε ψυχολογικά μετά τη βαριά ήττα, για την οποία έχουμε όλοι ευθύνη. Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε στην ήττα. Πρέπει να προχωρήσουμε».

Νίκησε αλλά συνεχίζει να ανησυχεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει στα σίγουρα τη 2η θέση. Οι «πράσινοι» στη Λεωφόρο κατάφεραν να μετατρέψουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε παράσταση για ένα ρόλο, παρ' όλο που στο 1ο ημίχρονο δεν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-1, ενώ στην επανάληψη το «τριφύλλι» άλλαξε πρόσωπο και πήρε τα ηνία και τελικά τη νίκη με 5-2. Ο «Δικέφαλος» μετά από την ήττα αυτή πέρασε στην 4η θέση, ενώ τρίτη βρέθηκε η ΑΕΚ, η οποία χτες πήρε πολύτιμη νίκη επί της Καλαμάτας με 3-0. Η «Ενωση» φιλοξένησε στη Ρόδο τη «μαύρη θύελλα» σε έναν αγώνα που της έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί πίσω από τον Παναθηναϊκό και να πλησιάσει το όνειρο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Απρόσμενη ήττα υπέστη ο Ηρακλής στην Κρήτη από τον ΟΦΗ με 1-0 και πλέον αναζητάει στα επόμενα παιχνίδια μόνο το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να παραμείνει στο ευρωπαϊκό... παιχνίδι. Τα άλλα αποτελέσματα: Εθνικός Αστέρας - Πανιώνιος 1-0, Πανηλειακός - Ξάνθη 1-0, Αθηναϊκός - Αρης 2-0, Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννενα 1-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ