Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με... άδεια χέρια

Με... άδεια χέρια επέστρεψε από την Πορτογαλία η ελληνική αποστολή, αφού η απογοητευτική εμφάνιση των αθλητών-τριών μας δεν έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να κατακτήσει ούτε ένα μετάλλιο στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ελαφρυντικό πάντως αποτελεί η σύσταση της αποστολής, που είχε αρκετούς νέους αθλητές και πολλές απουσίες από τα «μεγάλα» ονόματα του ελληνικού στίβου.

Ο μόνος... διασωθείς ήταν ο Γιώργος Θεοδωρίδης, που κατόρθωσε να περάσει στον τελικό και στους προκριματικούς γύρους έδειξε πως είναι σε θέση να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Στην τελική κούρσα όμως, τόσο ο πρώτος διάδρομος που έτρεξε, όσο και οι τέσσερις άκυρες εκκινήσεις, επηρέασαν τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης ο οποίος τερμάτισε στην 7η και τελευταία θέση. Στο ίδιο αγώνισμα αντίθετα, ο Αγγελός Παυλακάκης αποκλείστηκε στους ημιτελικούς, αφού χρεώθηκε μια άκυρη εκκίνηση και τερμάτισε στην 4η θέση. Στα αξιοσημείωτα της ελληνικής παρουσίας και η ομάδα ανδρών των 4Χ400 που μπορεί να μην μπήκε στον τελικό, όμως έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς τερμάτισε με επίδοση 3'10'' και 16 εκατοστά. Εξαλλου, στα 60μ. γυναικών τόσο η Βούλα Πατουλίδου όσο και η Γεωργία Κοκλώνη, δεν μπόρεσαν να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς στους ημιτελικούς τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση στις δύο σειρές που αγωνίστηκαν με χρόνους 7''34 και 7''45 αντίστοιχα.

Σε διεθνές επίπεδο ξεχώρισαν οι πρωτιές του Στέφαν Χολμ με 2.32μ. στο ύψος, του Ιβαν Πεντρόσο στο μήκος με 8.43, που αποτελεί και την καλύτερη φετινή επίδοση, καθώς και αυτή της ρώσικης ομάδας των 4Χ400μ. στις γυναίκες που με 3'30'' έκαναν την κορυφαία φετινή επίδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ