Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
«Καπάρωσε» την πρόκριση

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Ηρακλή με 1-0 εκτός έδρας, «αγκαλιάζοντας» έτσι την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που αν τον κατακτήσει θα του δώσει την ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα ακόμα νταμπλ. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3', ο Αλέκος Αλεξανδρής, από το ύψος του πέναλτι, με σουτ άνοιξε το σκορ. Παρά το γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι», δε σταμάτησαν εκεί και έχασαν κλασικές ευκαιρίες να αυξήσουν το σκορ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με το «Γηραιό» να είναι συνέχεια στην επίθεση, αλλά ο Κωνσταντίνου δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα σε δύο περιπτώσεις, με πιο κλασική αυτή του 59' όταν από το σουτ που έκανε είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 88' ο Ελευθερόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αναγκάζοντας τον Ανατολάκη να καθίσει κάτω από την εστία της ομάδας του, μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Ο Λεμονής χαρακτήρισε πολύ σπουδαία τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός: «Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 35' ήμασταν καλύτεροι, προηγηθήκαμε στο σκορ και μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ. Στη συνέχεια όμως, χάσαμε τον έλεγχο, αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, ενώ φάνηκαν και σημάδια κόπωσης σε κάποιους παίκτες από τα συνεχή παιχνίδια. Η νίκη που πετύχαμε πάντως ήταν πολύ σπουδαία και είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη».

Στην αντίπερα όχθη ο Αναστασιάδης δεν «παρέδωσε τα όπλα»: «Κάναμε πολλά λάθη και το γκολ ήταν δώρο από εμάς στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα, αλλά και εμείς θα παλέψουμε στο δεύτερο παιχνίδι. Το σκορ έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Είμαι ευχαριστημένος πάντως από την εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Από τα παιδιά ζήτησα ένα πράγμα. Να τα δίνουν όλα και αν είναι να χάνουμε με αυτό τον τρόπο, ας χάσουμε».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ράινκε, Νεμπεγλέρας, Αλεξόπουλος, Μιλόγεβιτς, Ξενίδης, Σαπουντζής (70' Γκοΐκοβιτς), Βελλής (82' Αδαμίδης), Χάγκαν, Κυριαζής (28' Εντερσον), Χάτζι, Κωνσταντίνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Κωστούλας, Πουρσανίδης, Τζόρτεβιτς, Πατσατζόγλου, Νινιάδης (63' Ζέτερμπεργκ), Τζιοβάνι, Μαυρογεννίδης (70' Γιαννακόπουλος), Αλεξανδρής (80' Αντζας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ