Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΤΑΟΥ 65 - 90
«Εφιάλτης» τ' όνειρο

Ηταν στραβό το κλήμα για την ΑΕΚ το χάλασε και ο Στομπέργκας και έτσι η ένωση είναι με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκρισή της στο τελικό της Ευρωλίγκα. Η Ενωση φάνηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει τα τερτίπια της ULEB, που ουσιαστικά στις τελευταίες ημέρες... ζωής της θέλησε να κάνει επίδειξη δύναμης, κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», επαναλαμβάνοντας το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ταουγκρές, ενώ έκανε και το χατίρι των Ισπανών να μην τιμωρήσει τρεις παίκτες. Η ελληνική ομάδα, κουρασμένη ψυχολογικά από τις παγκόσμιες πρωτοτυπίες της λίγκας των ισχυρών ηττήθηκε χτες για δεύτερη φορά από την Ταουγκρές στο ΟΑΚΑ με 90-65. Ετσι η ισπανική ομάδα προηγείται με 2-0 στις νίκες και θέλει άλλη μια στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια από τα οποία τα δύο θα γίνουν στην έδρα της με το πρώτο να γίνεται το Σάββατο.

Χωρίς τον Μάρτιν Μιούρσεπ στη σύνθεση της (ULEB βλέπετε) ο «Δικέφαλος» δε φάνηκε να έχει την ψυχολογία να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα, ενώ συν τοις αλλοις είχε να αντιμετωπίσει για μια ακόμη φορά μια εχθρική διαιτησία, αλλά και έναν Στομπέργκας που με 39 πόντους και 9 στα 9 τρίποντα, έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του φέτος. Οι Ισπανοί πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να προηγηθούν με 11-23 στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να μειώσει αλλά αυτές έπεφταν είτε επάνω στα φαλτσοσφυρίγματα του διαιτητικού τρίο Ρεάτο (Ιταλός), Κοέλιο (Πορτογάλος), Γιοβάνοβιτς (Σέρβος), είτε στη σπουδαία απόδοση του Στομπέργκας.

ΑΕΚ: Χατζής 13, Κουτλουάι 12, Ντικούδης 5, Κακιούζης 9, Στεφάνοβ 6, Μπετς 12, Παντελιάδης 1, Χάμινκ 7, Ζήσης

ΤΑΟΥ ΒΙΤΟΡΙΑ: Στομπέργκας 39, Αλεξάντερ 18, Τιμίνσκας 7, Σκόλα 7, Ομπέρτο 8, Γκαρθία, Μπένετ 5, Κορτσιάνι, Βιντάλ 2, Φουαρές.

  • Μόνος δεύτερος στη βαθμολογία της Α1 έμεινε από χτες ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του σε εξ αναβολής παιχνίδι στο ΟΑΚΑ επί του Αμαρουσίου με 91-75. Ετσι οι «πράσινοι» πλησίασαν στον ένα βαθμό το πρωτοπόρο Περιστέρι (40 έναντι 39). Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μίκαελ Κοχ (13π.) που σε συνδυασμό και με τις επιθετικές εξάρσεις του Αλβέρτη (29π.) οδήγησαν το «τριφύλλι» στη νίκη. Από το Μαρούσι ξεχώρισε ο Ολιβερ (21π.)
  • Tov υπέρ πάντων αγώνα για τα ευρωπαϊκά του όνειρα δίνει σήμερα ο Ηρακλής που αντιμετωπίζει στο Ιβανόφειο για τρίτη φορά την Αλμπα Βερολίνου (19.00 ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) διεκδικώντας τη νίκη - πρόκριση που θα τον φέρει στην προημιτελική φάση της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρις στιγμής οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη..

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ