Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 5 - 2
«Φτερούγισε» στον τελικό

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας «φτερούγισε» από χτες ο ΠΑΟΚ καθώς στον πρώτο ημιτελικό, επικράτησε του Απόλλωνα με 5-2. Ο «Δικέφαλος», σαφώς ανώτερος του Απόλλωνα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα ασφαλείας για τον επαναληπτικό. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα νεκρά διαστήματα του αντιπάλου τους και πέτυχαν τα δύο τέρματα χωρίς όμως να παρουσιάσουν τίποτα παραπάνω.

Από την έναρξη του παιχνιδιού, η διαρκής πίεση των γηπεδούχων, τους απέφερε στο 22' ένα αμφισβητούμενο πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση του Γεωργιάδη ενώ το 2-0 πέτυχε στο 33' ο Αμπονσά με κεφαλιά. Στην επανάληψη οι παίκτες του Νίκου Κουρμπανά πέρασαν στην αντεπίθεση πιάνοντας στον... ύπνο τους «ασπρόμαυρους» και στο 54' ο Μ. Χατζής με πλασέ έγραψε το 2-1. Η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ «ξύπνησε» στο 73' όταν ο Ναλιτζής με σουτ πέτυχε το 3-1, ενώ στο 83' και μετά την άψογη συνεργασία του Οκκά με τον Γεωργιάδη, ο τελευταίος έγραψε το 4-1. Οι Απολλωνιστές απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με τον Σκαρμούτσο, ενώ το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Καφές με κεφαλιά στο 87'.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Γνωρίζαμε ότι ο Απόλλωνας είναι δυνατός και αποφασιστικός στο παιχνίδι του. Ομως κάναμε λάθη και δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Πιστεύω ότι η ρεβάνς είναι δύσκολη (!) για μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα». Από την άλλη, ο Νίκος Κουρκούνας είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας μου. Στόχος μας πια είναι να παραμείνουμε στην Α' Κατηγορία. Πάντως το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα».

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης, Κωνσταντινίδης, Εγκωμίτης, Αμπονσά, Γεωργιάδης (84' Καραδήμος), Ουντέζε, Σπάσιτς (76' Καφές), Τετράτζε, Ναλιτζής, Μπράντιτς (67' Οκκάς).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Θεοφάνους, Σπ. Χατζής, Μ. Χατζής, Χατζηζήσης, Βιτζέκας, Βουρεξάκης (78' Αντάτο), Δήμας (35' Σκαρμούτσος), Ιωάννου, Διαμαντής, Παπαδημητρίου (72' Μήλας), Λαμπριάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ