Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
Προσωρινό «πάγωμα» στη διάλυση

Ο αγωνιστικός συντονισμός των ναυτεργατών που διαμένουν στον ξενώνα της Εστίας Ναυτικών με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ έφερε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Χτες, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδης, στη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία των δύο σωματείων, της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ / Μηχανικών και των ενοίκων ναυτεργατών του ξενώνα, αποδέχτηκε το αίτημά τους να συνεχίσει ο ξενώνας τη λειτουργία του και οι επισκευές να γίνουν τμηματικά κατά όροφο.

Μάλιστα, κάτω από την πίεση των ναυτεργατών, επί τόπου έδωσε και τη σχετική εντολή στους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου. Βέβαια, αυτή η θετική εξέλιξη απλώς παγώνει προσωρινά την προοπτική διάλυσης του ξενώνα και συνολικά της Εστίας Ναυτικών, που έχει προδιαγράψει η αντιναυτεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΝ. Πολιτική, της οποίας ο Γ. Πασχαλίδης υπεραμύνθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, γεγονός που έρχεται να σβήσει και κάθε αυταπάτη.

Τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης αναφέρονται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν οι διοικήσεις των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων. «Οι εκπρόσωποι - αναφέρει - των ναυτεργατικών σωματείων εξέφρασαν στον υπουργό ΕΝ τη ριζική αντίθεση των ναυτεργατών για την εφαρμοζόμενη αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Την πολιτική που με κριτήριο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και στο χώρο της ναυτιλίας, αυξάνει τα κέρδη των εφοπλιστών και ταυτόχρονα διώχνει μαζικά τους Ελληνες ναυτεργάτες από τα καράβια».

Οι επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των δύο σωματείων θα καθοριστούν από κοινού με τους ναυτεργάτες, στη σύσκεψη που διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στον ξενώνα της Εστίας. Επίσης, όπως υπογραμμίζουν στο δελτίο Τύπου, τα δύο σωματεία απαιτούν και την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, για το δικαίωμα στη δουλιά, την απορρόφηση και προστασία των ανέργων, την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ