Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Κοινωνικής χάρτας» το ανάγνωσμα

Με συγκέντρωση έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ στο Σύνταγμα απάντησαν οι εργαζόμενοι σ' αυτό, στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας να εφαρμόσει την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Νωρίτερα το πρωί κατά τη διάρκεια τριμερής συνάντησης, που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας παρουσιάστηκαν προκλητικοί δηλώνοντας, ότι δε θα εφαρμόσουν τη διαιτητική απόφαση που προβλέπει αύξηση 1% πάνω από την ισχύουσα κλαδική, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει για να ακυρώσουν αυτή την απόφαση. Οι συνδικαλιστές του χώρου δήλωσαν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά και δε θα επιτρέψουν στην εργοδοσία να τρομοκρατήσει και να απογοητεύσει τους εργαζόμενους.

  • Να ανασταλούν οι απολύσεις 80 εποχικών εργαζομένων από το Δήμο Διδυμότειχου ζητά με ανακοίνωση η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι απολύσεις αυτές είναι κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλη την κοινωνία. «Με ενότητα, μόνιμοι και εποχικοί εργαζόμενοι, πρέπει να απαιτήσουν να ανακληθούν οι απολύσεις. Το πρόβλημα όμως αφορά και όλους τους Δημότες, γιατί χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, θα υποβαθμιστούν ακόμα παραπέρα οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου», σημειώνεται. Ο Δήμος Διδυμότειχου αιφνιδιαστικά απέλυσε 80 εποχικούς εργαζόμενους από τις 8 Σεπτέμβρη, επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία. Πολλοί από τους εργαζόμενους, επειδή δε συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό ημερομισθίων, θα χάσουν και το ταμείο ανεργίας. Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματά τους και να δώσουν ένα γερό χαστούκι στις επόμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γιατί η πολιτική τους είναι αυτή που στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία, την ίδια ώρα που τα δίνει απλόχερα στους έχοντες και κατέχοντες.
  • Κλειστή βρήκαν χτες το πρωί την πόρτα του ζαχαροπλαστείου «Λαύριο» στην Ομόνοια οι 25 εργαζόμενοι σε αυτό, όταν πήγαν να πιάσουν δουλιά. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστές εκπρόσωποι του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενους το μεσημέρι πήγαν στο υπουργείο Εργασίας. Ορίστηκε τριμερής συνάντησης για την ερχόμενη Τετάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ