Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Διαμαρτυρία για την προσφορά τζάμπα εργατών

Εκφράζοντας αγωνιστικά την αντίθεση των ανέργων και των εργαζομένων της περιοχής στην απόφαση της κυβέρνησης να εξασφαλίζει στους εργοδότες εργάτες χωρίς αμοιβή - αυτό κάνει, στην ουσία, το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με βάση το οποίο την ασφάλιση των ανέργων που πιάνουν δουλιά θα την πληρώνει ο ΟΑΕΔ - το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργάνωσε χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ. Οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας και φώναζαν συνεχώς συνθήματα κατά της κυβερνητικής απόφασης και, γενικότερα, κατά της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΛ, που μοιραζόταν στο χώρο της συγκέντρωσης, τονίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι απλώς μια πρόκληση, αλλά σκέτη διαστροφή. Κι αφού υπογραμμίζεται ότι «και μόνον η ιδέα να εργάζεται ο άνεργος εισπράττοντας μόνον το επίδομα ανεργίας είναι προσβολή για τους χιλιάδες ανέργους και την εργατική τάξη», επισημαίνεται ότι είναι πρόκληση «με τις εισφορές των εργαζομένων προς τον ΟΑΕΔ η τάξη των καπιταλιστών να εξασφαλίζει δωρεάν εργατικά χέρια».

Η κυβέρνηση - σημειώνει η ανακοίνωση - προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη της πλουτοκρατίας της χώρας μας στις επικείμενες εκλογές, ικανοποιεί και τις πιο ακραίες απαιτήσεις της. Και συνεχίζει: «Η ΝΔ και ο ΣΥΝ στηρίζουν, με τη σιωπή τους, αυτά τα σχέδια, διεκδικώντας, με ίσους όρους κι αυτοί, άριστες σχέσεις με τους βιομηχάνους, ενώ οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βρίσκονται μόνιμα σε διακοπές, "δεν άκουσαν τίποτα" για όλα αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ