Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
35χρονα ραντεβού

Αυτό το Σεπτέμβρη η ΚΝΕ συμπληρώνει 35 χρόνια από την ίδρυσή της, χρόνια δύσκολα αλλά και όμορφα για το νεολαιίστικο κίνημα, χρόνια κατά τα οποία η ΚΝΕ στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, κρατώντας ζωντανό και δίνοντας νόημα στο όραμα ενός καλύτερου μέλλοντος, μιας καλύτερης κοινωνίας. «Γενέθλια», όμως, έχει και ο «Οδηγητής», η εφημερίδα της ΚΝΕ, το πρώτο - παράνομο - φύλλο του οποίου κυκλοφόρησε στις 22 του Σεπτέμβρη του 1968. Αυτή η επέτειος δεν μπορούσε παρά να γιορταστεί και στο 29ο Φεστιβάλ με διάφορες μορφές, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι για τη συνεπή, αταλάντευτη στάση της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στο πλευρό της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο της επετείου των 35χρονων και ενόψει της συμπλήρωσης 900 φύλλων του «Οδηγητή» τον ερχόμενο Νοέμβρη, η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας διοργανώνει μια συνάντηση με σημασία, μέσα στο Φεστιβάλ, την Παρασκευή 19/9, στις 11 το βράδυ, στο περίπτερο του «Οδηγητή». Καλεί σ' αυτή τη συνάντηση όλους όσοι κατά καιρούς πέρασαν από τον «Οδηγητή» ως συντάκτες, γραφίστες, σκιτσογράφοι, φωτογράφοι, ανταποκριτές και συνεχίζουν φυσικά να τον βλέπουν με αγάπη και ενδιαφέρον. Μαζί τους θα βρεθεί και η «νέα φουρνιά» του «Ο», οι σημερινοί του συνεργάτες, για να κουβεντιάσουν όλοι μαζί, να καταθέσουν και να ακούσουν τις αναμνήσεις τους, πιθανά ενθύμια και φυσικά ιδέες για την εφημερίδα της νέας γενιάς σήμερα.

Αντίστοιχο ραντεβού, στο πλαίσιο των 35 χρόνων της ΚΝΕ, διοργανώνει και η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της Οργάνωσης. Συγκεκριμένα, καλεί την Κυριακή 21/9, στις 9.30 μ.μ., στο χώρο της Διεθνούπολης του Φεστιβάλ, όλους όσοι αυτά τα 35 χρόνια συμμετείχαν ως μέλη της ΚΝΕ σε μπριγάδες αλληλεγγύης (της ίδιας ή άλλων φορέων), καθώς και σε αποστολές σε Παγκόσμια Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Στόχος της συνάντησης είναι να θυμηθούν τα παλιά, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν για την ανάγκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης σήμερα, να παρουσιάσουν πιθανά υλικά (π.χ. φωτογραφίες, βίντεο, λευκώματα κ.ά.) από τη συμμετοχή τους στις μπριγάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ