Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΘ
Συνεχίζουν δυναμικά

Eurokinissi

Σε ανοιχτή σύμπλευση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να ξεριζωθεί από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κάθε μορφή σταθερής και μόνιμης απασχόλησης, με στόχο την οριστική παράδοση υπηρεσιών του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Αντωνόπουλος, απαίτησε χτες από τους απεργούς συμβασιούχους να μη... δυσφημίζουν με τον αγώνα τους το πανεπιστήμιο. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ανέθεσε στις παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ το ρόλο του απεργοσπάστη, καλώντας τους στην ουσία να αντικαταστήσουν τους απεργούς συμβασιούχους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες και να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές των πρωτοετών, που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα στο ΑΠΘ.

Η χτεσινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία των συμβασιούχων στο ΑΠΘ που εργάζονται με το καθεστώς της εργολαβίας, πραγματοποιήθηκε ύστερα από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης την περασμένη Παρασκευή. Κεντρικό αίτημα είναι η αποκατάσταση άμεσης εργασιακής σχέσης με το ΑΠΘ όλων των συμβασιούχων και η κατάργηση των εργολαβιών, με το καθεστώς των οποίων οι εργολάβοι απομυζούν κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές από τον κρατικό κορβανά. Παρά τις αυξημένες ανάγκες του Πανεπιστημίου, η κυβέρνηση επιμένει να εμπαίζει τους εργαζόμενους και να τους διατηρεί σε καθεστώς ομηρίας από τους εργολάβους, οι οποίοι με μισθούς πείνας και άγρια εργασιακή εκμετάλλευση έχουν μετατρέψει τους 500 εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, με την ανοχή και της Πρυτανείας.

Στον αγώνα των συμβασιούχων συμπαρίστανται, με ανακοίνωση του σωματείου τους και οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου. Μετά τη χτεσινή απεργία, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης νέα γενική συνέλευση, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ