Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Εν αναμονή οριστικής λύσης του στεγαστικού

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου. Μαθητές και γονείς περιμένουν τώρα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έλαβαν χτες κατά τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Παιδείας, Ν. Γκεσούλη, στην οποία συμμετείχαν ο νομάρχης και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης.

Μετά από τις κινητοποιήσεις τους, τελικά κατά τη συνάντηση οι γονείς εισέπραξαν τη δέσμευση ότι το σχολείο δε θα διχοτομηθεί, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση που έστελνε δύο τμήματα στο 11ο Δημοτικό, αλλά θα παραμείνει ενιαία στο χώρο του 8ου Λυκείου, όπου ο ΟΣΚ αναλαμβάνει να τοποθετήσει προκατασκευασμένες αίθουσες. Οι γονείς, που ζητούν να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της συστέγασης το οποίο ταλαιπωρεί τα δύο σχολεία εδώ και πέντε χρόνια, ζητούν την ανέγερση νέου σχολείου, που το υπουργείο υποσχέθηκε σε ένα χρόνο να έχει κατασκευαστεί στο πρώην κτήμα Ζερβού στο Χαλάνδρι.

Η περίπτωση του 3ου Γυμνασίου έρχεται ως απάντηση στα μεγάλα λόγια, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της σχολικής στέγης αλλά και τις ευθύνες του υπουργείου, που, όπως επισημαίνουν και οι γονείς, έπρεπε να φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ