Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ξεκίνημα με προβλήματα

Απών σήμερα ο Γεωργάτος από το ματς με τη Λα Κορούνια

Sportidea

Απών σήμερα ο Γεωργάτος από το ματς με τη Λα Κορούνια
Κόντρα σε... όλους για τη νίκη. Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα τη Λα Κορούνια (21.45, MEGA EXTRA στη NOVA και 11.55 MEGA μαγν.) στην αυλαία των υποχρεώσεών της στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και ευελπιστεί να ξεπεράσει ένα... βουνό εμπόδια και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο θεσμό.

Εκτός από τα «κλασικά» άγχος, πρεμιέρα κλπ., πρέπει βασικά να υπερκεράσει τα αγωνιστικά προβλήματά της. Σίγουρα απόντες οι Λάκης, Κασάπης, Αμπονσά, Γεωργάτος. Η παρουσία του Μαλαδένη θα κριθεί τελευταία στιγμή, ενώ οι Καψής, Μπορμπόκης, τελικά θα παίξουν. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναγνωρίζει: «βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Οι απουσίες μπορεί να επηρεάσουν την τακτική» αλλά δε μοιρολατρεί: «Πιστεύω ότι οι υπόλοιποι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να προκαλείς την τύχη σου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην φτάσουμε σε σημείο να κυνηγάμε το αποτέλεσμα. Θέλει υπομονή. Πιστεύω στους παίκτες μου και στον κόσμο. Ολοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δε φοβάμαι τον αυριανό αγώνα και ούτε οι παίκτες πρέπει να φοβούνται και ούτε να έχουν άγχος. Στόχος είναι να πάρουμε το παιχνίδι».

Ετερο σημαντικότατο εμπόδιο, στην υλοποίηση του ποθητού, το φαβορί του γκρουπ και πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος. Μια ομάδα, που όπως είπε ο Μπάγεβιτς, «έχει πολύ καλούς παίκτες, είναι πολλά χρόνια μαζί, γνωρίζουν το παιχνίδι τους. Εχει γρήγορους παίκτες μπροστά, παίζει δυνατά, πιέζει, είναι επικίνδυνη στις στημένες φάσεις και στην κόντρα επίθεση. Δεν παίζει μόνο με δυο - τρεις παίκτες, παίζει όλη η ομάδα και κυρίως από τα άκρα». Από την πλευρά του ο Οκκάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Και εμείς πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Σημαντικό ρόλο παίζει η συνολική προσπάθεια».

Οι Ισπανοί, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι αισιόδοξοι. Ο προπονητής τους, Χαβιέ Ιρουρέτα, μάλιστα, επικαλείται την παράδοση για να τεκμηριώσει την πίστη του στο θετικό αποτέλεσμα: «Δεν έχω χάσει ποτέ στην Αθήνα. Ισως αυτό να είναι και ένα μήνυμα της τύχης που σημαίνει ότι ίσως να μας ταιριάζει η Αθήνα». Αυτό βέβαια δε σημαίνει υποτίμηση της ΑΕΚ αφού, τουλάχιστον στις δηλώσεις του, κάνει λόγο «για ένα πολύ δύσκολο ματς. Θα πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι μαχητική ομάδα που παίζει δυνατά και ορισμένες φορές σκληρά. Γνωρίζω καλά τον Τσιάρτα, που είναι τεχνίτης, αλλά υπάρχουν κι άλλοι δυνατοί ποδοσφαιριστές που πρέπει να προσέξουμε». Ο επιθετικός των Ιβήρων, Αλμπερτ Λούκε, επισήμανε: «Ηρθαμε για τη νίκη, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ματς είναι "κλειδί" όσον αφορά την πορεία μας στον όμιλο. Αν κερδίσουμε, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστροφή στη δράση(2007-09-23 00:00:00.0)
Δυο εμπόδια(2004-09-16 00:00:00.0)
Στα μέτρα των πρωτοπόρων(2004-01-25 00:00:00.0)
Ζητείται θετικό ξεκίνημα(2002-09-17 00:00:00.0)
Υψηλές προοπτικές(2001-08-09 00:00:00.0)
Ποιον θα πάρει ο καταρράκτης;(1996-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ