Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Υποκρισίας συνέχεια

Οχι μόνο εμμένει στις απόψεις του ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλος, αλλά «βγαίνει και από πάνω», «ξαναδειάζοντας» την κυβέρνηση, τα στελέχη και τα όργανά της. Επίσης, εμμέσως πλην σαφέστατα, επισείει το χιλιοχρησιμοποιημένο «μπαμπούλα» της ΦΙΦΑ, ώστε να νουθετήσει την κυβέρνηση, αφού στο πρόσφατο παρελθόν το κόλπο είχε επιτυχία...

Απάντησε στις θέσεις των πολιτικών υπευθύνων (Βενιζέλος, Λιάνης) και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), με σαφέστατες αιχμές μέσω συσχετισμών: «Τα πράγματα είναι όπως με τον ΠΑΟΚ πέρσι. Ρωτήσαμε τη ΦΙΦΑ για το θέμα της Παναχαϊκής και μας απάντησε ότι "καλά κάνατε", αφού η ΠΑΕ έχει πληρώσει τα χρέη της» (σσ για την ακρίβεια η ΕΠΑΕ τα πλήρωσε)... Υπεραμύνθηκε του δικαιοδοτικού οργάνου (ΔΟ) και θύμισε ότι είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας ΦΙΦΑ, ΕΠΟ, ΓΓΑ «προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης και η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου, ειδικά στο αγωνιστικό του μέρος». Τέλος «ενημέρωσε» ότι «η οποιαδήποτε διαφορά στην ερμηνεία και τις αποφάσεις δύο ανεξάρτητων θεσμικών οργάνων όπως η ΕΕΑ και το ΔΟ δεν μπορεί να συνιστά παρανομία ή ανυπακοή έναντι των όποιων κελευσμάτων»!..

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, αντέταξε ότι «τα όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Η απόφαση για αθώωση της Παναχαϊκής είναι αθλητικά λάθος» και προανήγγειλε νέα νομοθετική πρωτοβουλία «αν δεν παρέμβει η ΕΠΟ». Χτες πάντως υπήρξε συνάντηση Βενιζέλου - Γκαγκάτση.

Από την πλευρά της η ΕΕΑ, δείχνει να μη νιώθει καλυμμένη. Γι' αυτό εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αφού περιγράφει την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επισημαίνει τα αυτονόητα (γιατί άραγε;). Οτι δηλαδή της ανατέθηκε «η "δικαιοδοτική κάθαρση" των χρονιζουσών εκκρεμοτήτων» και πως στόχος της είναι η σύννομη λειτουργία του αθλητισμού. Η καταγραφή του έργου της γίνεται σε απολογητικό ύφος και με φανερή προσπάθεια να εξευμενιστούν κάποιοι από τους θιγόμενους. Η ουσία και μάλλον ο βασικός αποδέκτης της ανακοίνωσης πάντως φαίνεται στο τέλος, με δύο φράσεις της ΕΕΑ: «Δε μένει παρά να συνεχίσει η πολιτεία τη σταθερή πορεία κάθαρσης... Αλλιώς τα πράγματα θα αλλάζουν μένοντας πάντα τα ίδια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέζουν για μείωση ποινής(2005-01-22 00:00:00.0)
Συγκρούσεις εξουσίας και συμφερόντων(2003-07-08 00:00:00.0)
«Κόκκινη» κάρτα στον Μαρκαριάν(2002-04-06 00:00:00.0)
Επιστρέφουν το... μπαλάκι(2001-03-23 00:00:00.0)
Νέο τελεσίγραφο(2001-02-03 00:00:00.0)
Στο δρόμο του επαγγελματισμού(1997-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ