Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στο δρόμο του επαγγελματισμού

Στην ΕΠΑΕ προσανατολίζονται από τη νέα περίοδο οι "άνθρωποι με τα μαύρα" να γίνουν ημιεπαγγελματίες. Αιτία η απαίτηση της ΦΙΦΑ το '98 να καθιερωθεί η επαγγελματική διαιτησία. Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Γ. Δέδες, επιζητάει ένα περιθώριο προσαρμογής. Επίσης πρόθεση των διοικούντων το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η εφαρμογή του ορισμού διαιτητών, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Για να υλοποιηθεί αυτό, πρέπει να πάρει απόφαση το ΔΣ της ΕΠΟ, την οποία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση και να κάνει σχετική εισήγηση η Επιτροπή Διαιτησίας. Κυρίως όμως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο χώρο, ώστε στο διαπιστωμένο τέλμα του να μην προστεθεί απλά ένας μισθός, αλλά να υπάρξει εκ βαθέων αναδιάρθρωση.

Εν τω μεταξύ η επικίνδυνη έξοδος του Παναθηναϊκού στην Καλαμάτα συγκεντρώνει τη "μερίδα του λέοντος" στο ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων. Το σημαντικότερο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής κληρώθηκε να διαιτητεύσει ο Ν. Αγγελάκης του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Στους υπόλοιπους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής μέρας για το δεύτερο γύρο θα "σφυρίξουν": Ξάνθη - Πανηλειακός (Δούρος), Παναχαϊκή - Εδεσσαϊκός (Παπαπέτρου), ΑΕΚ - Καβάλα (Ζαχαριάδης), Αθηναϊκός - Αρης (Μπίκας), Ολυμπιακός - Καστοριά (Παπατριανταφύλλου), Απόλλωνας - Ιωνικός (Παπαχίντζιος), ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (Βαρούχας), Βέροια - Ηρακλής (Καλαθενός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ