Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το "δις εξαμαρτείν" του Οτιτζι

Στη φυλακή κινδυνεύει να βρεθεί πάλι ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής του Ιωνικού Αμαέκι Οτιτζι, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς προχτές το βράδυ σε ένα σπίτι στη Νίκαια με τρεις δόσεις ηρωίνης. Εκτός από τον Οτιτζι, συνελήφθησαν στην Κυψέλη εννιά ακόμη Αφρικανοί φίλοι του, που κατείχαν συνολικά 545 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένη σε σακούλες, έτοιμες προς εμπορία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για σπείρα Αφρικανών εμπόρων ναρκωτικών, που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία και τις διακινούσε σε μικρέμπορους ναρκωτικών της Αθήνας.

Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο εισαγγελέας Ισίδ. Ντογιάκος άσκησε εναντίον του Οτιτζι ποινική δίωξη για "αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση" και εναντίον των συγκατηγορουμένων του για "αγορά, κατοχή, πώληση ναρκωτικών κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα" (κακούργημα). Ακολούθως, τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

Ο Α. Οτιτζι παραδέχτηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά αρνήθηκε ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν ήταν δικά του. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 1993, όταν έπαιζε με την Παναχαϊκή, επειδή κατείχε 26,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Ο ανακριτής είχε αποφασίσει τότε την προφυλάκισή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ