Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Υψηλές προοπτικές

Νοοτροπία νικητή. Αυτό είναι που θέλει να περάσει στους παίκτες της ΑΕΚ ο Φερνάντο Σάντος ενόψει των εσωτερικών και διεθνών υποχρεώσεων της ομάδας. Ο νέος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ενόψει του σημερινού παιχνιδιού με την Γκρεβενμάχερ (21.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) για τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μίλησε για όλους και για όλα. Ακόμα και για τον ίδιο που για πρώτη φορά χτες τεκμηρίωσε την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ. Και μάλιστα πολύ παραστατικά: «Αν δεν πίστευα ότι η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να υλοποιήσει τους στόχους της, δε θα δεχόμουν την πρόταση να καθίσω στον πάγκο της. Τα μουσεία ζουν από το παρελθόν, ενώ οι προπονητές από το παρόν». Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής αποτύπωσε και τις προσδοκίες του για τη συνέχεια. «Η ΑΕΚ πρέπει σε κάθε παιχνίδι να προσπαθεί να είναι κυρίαρχη στο ρυθμό ανάπτυξης και να παίζει με νοοτροπία πρωταθλήτριας. Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται ακόμη πολλή δουλιά».

Οσον αφορά στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, ο Φερνάντο Σάντος έδειξε να συμφωνεί με τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του, αλλά όπως διευκρίνισε αυτό δε φτάνει. Οπως επισήμανε, οι παίκτες του πρέπει να σέβονται κάθε αντίπαλο. «Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Στον αυριανό αγώνα είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο». Για την άγνωστη Γκρεβενμάχερ δε θέλησε να αναφέρει τα όποια στοιχεία έχει συλλέξει: «Οσα ξέρουμε αφορούν τους προπονητές. Από τους κυρίους Μήνου και Ροζάριο έχω συλλέξει αρκετές πληροφορίες. Τόσες ώστε να γνωρίζω τον αντίπαλο και να ξέρω τι πρέπει να εξηγήσω στους παίκτες για τον επιθετικό και τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Στα αγωνιστικά ο Κάρλος Γκαμάρα δε θα είναι στην αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Γκρεβενμάχερ αφού δεν ξεπέρασε το αιμάτωμα στους κοιλιακούς και ο Φερνάντο Σάντος δε θέλησε να ριψοκινδυνέψει κάποια υποτροπή. Αντίθετα, ως έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η συμμετοχή του Ερικ Ραμπεσαντρατανά, ο οποίος μέχρι σήμερα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα καθώς έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Στη 17άδα συμπεριελήφθη και ο Μπλένταρ Κόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ