Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αγκάλιασε τον... όμιλο

Μισή πρόκριση... πήρε χτες ο Παναθηναϊκός στο στάδιο «Σταρχόφ» κόντρα στη Σλάβια, στο πλαίσιο της πρώτης παρουσίας τους στον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (κυρίως στο 2ο ημίχρονο) κόντρα στους Τσέχους κατάφεραν να φύγουν νικητές από την έδρα του αντιπάλου τους, κάνοντας έτσι το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Στην αναμέτρηση, η οποία έβγαλε στην επιφάνεια αρκετές ατέλειες από πλευράς Παναθηναϊκού, το σκορ άνοιξε στο 25ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος, μετά από άψογη συνεργασία με τον Κόλκα. Το 1-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, απ' όπου η Σλάβια βγήκε «μεταμορφωμένη». Η ασύνδετη επιθετική γραμμή της βρήκε ρυθμό με αποτέλεσμα τα καρέ του Νικοπολίδη να απειληθούν αρκετές φορές. Παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι» κατάφεραν στο 56' να διπλασιάσουν τα τέρματά τους μετά από εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη. Η πίεση, όμως, των γηπεδούχων απέφερε... καρπούς με αποτέλεσμα ο Κούκα να καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο ένα λειψό κόψιμο του Κυργιάκου και να μειώσει σε 2-1 στο 68'. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός «μαζεύτηκε» στην άμυνα, αλλά σε μια ξαφνική του αντεπίθεση με τον Ολισαντέμπε κέρδισε πέναλτι και βρέθηκε πολύ κοντά στο να «καπαρώσει» το εισιτήριο. Ομως, ο Μπασινάς δεν ευστόχησε από τη γραμμή των εννέα μέτρων και έτσι η υπόθεση πρόκριση έχει και συνέχεια...

Κάρτες από το διαιτητή Α. Χάμερ (Λουξεμβούργο) αντίκρισαν οι: Κίτρινες: Κυργιάκος (53'), Κούκα (37'), Καραγκούνης (50'), Λ. Ντόσεκ (23'), κόκκινη: Τσέρνι (86').

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Ράντεκ, Μίλερ, Σουσκάσεβιτς, Πετρούς, Σκάλα (46' Κούχαρ), Λ.Ντόσεκ (76' Σέντλατσεκ), Γκεντεόν, Ντόσταλεκ, Σβόμποντα, Κούκα, Ζελένκα (60' Ντόσεκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Μπασινάς, Μίκελσεν, Κόλκα (Σάριτς), Καραγκούνης (83' Γκαλέτο), Κωνσταντίνου (69' Ολισαντέμπε), Λυμπερόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ