Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εμπαίζονται οι εργαζόμενοι στις φρουτοβιομηχανίες

Για εμπαιγμό σε βάρος των εποχικών εργαζομένων στις φρουτοβιομηχανίες της περιοχής κάνουν λόγο, σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Σωματείο Τροφίμων του νομού. Η ανακοίνωση αναφέρεται στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τον Απρίλη του 2003, όταν καταστράφηκε, λόγω του παγετού, η παραγωγή στα οπωροφόρα δέντρα - ειδικά στα ροδάκινα - με αποτέλεσμα να μην δουλέψουν τα εργοστάσια και πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι να μην κάνουν ούτε ένα μεροκάματο τη φετινή σεζόν καθώς και στις συνεχώς επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις της κυβέρνησης για λήψη μέτρων υπέρ των εργαζομένων, οι οποίες δεν τηρούνται.

Οι διοικήσεις του ΕΚΛ και του Σωματείου Τροφίμων, καθώς και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια τροφίμων, απαιτούν να σταματήσει η κοροϊδία απ' την πλευρά της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που είναι:

1. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ σε όσους εργάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στις βιομηχανίες κονσερβοποιίας, κομπόστας, διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια καθώς και στη συγκομιδή των φρούτων.

2.Ενταξη όλων των εποχιακών απασχολούμενων στις παραπάνω επιχειρήσεις, διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια, συγκομιδή φρούτων στο Νόμο 1836/1989, άρθρο 22.

3. Ειδική ρύθμιση όσων εργαζομένων είναι στην τελευταία πενταετία πριν τη σύνταξη.

4. Μείωση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για τη χορήγηση ταμείου ανεργίας, σε 20 μέρες για το έτος 2003.

5. Παράταση του χρόνου διάρκειας του Ταμείου ανεργίας σε όλους τους ανέργους του κλάδου που επιδοτούνται αυτή την περίοδο.

6. Ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το έτος 2004.

7. Για το μόνιμο προσωπικό να μην απολυθεί κανένας και να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημά τους.

Τέλος, το ΕΚΛ και το Σωματείο Τροφίμων καλούν τους εργαζόμενους, εποχιακούς και μόνιμους, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν τα αιτήματά τους δε γίνουν δεκτά και συνεχιστεί ο εμπαιγμός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ