Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η ασφάλεια να μη γίνει μηχανισμός παρακολούθησης

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με την πρόεδρο του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου

Την ανησυχία του ΚΚΕ για το μεγάλο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο δεν πρέπει να μετακυλιστεί στις πλάτες των εργαζομένων, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με δηλώσεις της αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε χθες το πρωί, στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό, με την πρόεδρο του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Επίσης, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και κρίνεται απαραίτητη, εντούτοις «από την κυβερνητική κυρίως πλευρά, αξιοποιείται με έναν τέτοιο τρόπο, που μας επιτρέπει να λέμε ότι ενδεχομένως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουμε φορτωθεί ένα αστυνομικό - στρατιωτικό σύστημα παρέμβασης και παρακολούθησης».

Συγκεκριμένα, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Το ΚΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και από δω και μπρος με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Εμείς θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, απευθυνόμενοι κυρίως προς την κυβέρνηση, τη μεγαλύτερη ανησυχία και αγωνία μας για το μεγάλο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει "φύγει" πάρα πολύ σε σχέση με τον προϋπολογισμό και, βέβαια, ο φόβος ο δικός μας είναι αυτό το κόστος να μη μετακυλιστεί στις πλάτες των εργαζομένων μετά το 2004».

Και συνέχισε: «Το δεύτερο θέμα αφορά αυτά, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναμφισβήτητα, καταλαβαίνουμε ότι κάποια μέτρα χρειάζονται, δεδομένης της μεγάλης συγκέντρωσης κόσμου, αλλά και τις ανάγκες περιφρούρησης στις δραστηριότητες των ξένων αντιπροσωπειών. Θεωρούμε, όμως, ότι σε πολλές περιπτώσεις η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από την κυβερνητική κυρίως πλευρά, αξιοποιείται με έναν τέτοιο τρόπο που μας επιτρέπει να λέμε ότι ενδεχομένως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουμε φορτωθεί ένα αστυνομικοστρατιωτικό σύστημα παρέμβασης και παρακολούθησης, το οποίο οπωσδήποτε θα είναι σε βάρος των ελευθεριών του ελληνικού λαού. Επαναλαμβάνω ότι κατανοούμε την ανάγκη να υπάρχει σύστημα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - δεν είμαστε έξω από τα πράγματα και την πραγματικότητα - δυστυχώς όμως, η ζωή έχει δείξει ότι μεγάλα γεγονότα πολλές φορές διασταυρώνονται με πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις και αξιοποιούνται - αυτά τα γεγονότα - ούτως ώστε να περνάνε στα μαλακά κακές πολιτικές επιλογές».

Από την πλευρά της, η Γ. Αγγελοπούλου είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης προς τις πολιτικές δυνάμεις και προς όλη την κοινωνία, που έχει ξεκινήσει ο "Αθήνα 2004"». Είπε δε πως «είναι υγιές ότι σε μια δημοκρατική χώρα υπάρχουν πάντα διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, ακόμα και κριτική, πιστεύουμε, όμως, ότι αυτή η υπόθεση ενώνει όλη την Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προπαγανδιστής των κυβερνητικών μέτρων (2009-03-07 00:00:00.0)
Ολοταχώς για τα 200 δισ. ευρώ! (2004-08-24 00:00:00.0)
ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (2003-10-18 00:00:00.0)
Αστυνομοκρατία Ολυμπιακών προδιαγραφών (2003-09-13 00:00:00.0)
ΦΙΕΣΤΕΣ και ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ... (2003-08-31 00:00:00.0)
Θα παρακολουθείται ό,τι κινείται! (2000-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ