Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Η ΠΟΛΗ «ΕΑΛΩ»...«Πώς θα "κρυφτούν" 41.000 άτομα προσωπικού των Αρχών Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2004, έτσι ώστε η πόλη να παρουσιάζει εικόνα γιορτινή, φιλική και όχι στρατοκρατούμενη; Με ποιον τρόπο θα ισορροπήσουν τα μέτρα ασφαλείας με τις καθημερινές λειτουργίες του πολίτη, όταν καθίσταται απαγορευτική κάθε αποκλιμάκωση των μέτρων που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους Αγώνες και την αξιοπιστία της χώρας; Αυτόν το γρίφο προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση και η ΟΕ "Αθήνα 2004", διότι η δύναμη αυτή είναι διπλάσια από αυτή κάθε προηγούμενης ολυμπιακής διοργάνωσης... Η πόλη δηλαδή θα επιτηρείται σπιθαμή προς σπιθαμή, από εδάφους και αέρος, μέσω χιλιάδων φυσικών αλλά και ηλεκτρονικών ματιών - ο εξοπλισμός αυτός μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί και μετά τους Αγώνες» («ΒΗΜΑ»).

ΚΟΣΤΟΣ... ΑΓΝΩΣΤΟ: «Το σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, για την προστασία των οποίων θα απασχοληθούν 70.000 άτομα, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ... H πολιτική και αστυνομική ηγεσία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας θα παραδοθούν έγκαιρα, φαίνεται όμως ότι ουδείς... γνωρίζει το κόστος τους, καθώς ο υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης εκτίμησε ότι η δαπάνη για την ασφάλεια θα κυμανθεί στα 650 εκ. ευρώ, ενώ μόλις προχθές ο γ. γ. του υπουργείου κ. Δ. Ευσταθιάδης την είχε υπολογίσει σε ένα δισεκατομμύριο...» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ! «Περισσότερα από 650 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά για την ολυμπιακή ασφάλεια. Η Αθήνα και οι τέσσερις ολυμπιακές πόλεις τον Αύγουστο του 2004 θα κινούνται στους ρυθμούς του "Μεγάλου Αδελφού", καθώς θα εγκατασταθούν περισσότερες από 1.500 κάμερες που θα καταγράφουν την παραμικρή κίνηση» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»! «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να λειτουργήσουν υποδειγματικά για την ελληνική κοινωνία. Να την εμβολιάσουν με τις έννοιες του επαγγελματισμού, της αυτοπειθαρχίας, του προγραμματισμού, της μεθοδολογίας και της σταδιακής προσέγγισης των στόχων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες (...) είναι ένα εκπαιδευτήριο, ένα εργαστήριο ιδεών και μεθόδων, μέσα από το οποίο θα διέλθει - διέρχεται ήδη - η ελληνική κοινωνία. Και θα αποκτήσει συλλογικά όσα δεν απέκτησε για πολλές δεκαετίες» (Γ. Λιακόπουλος - «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ