Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αντιθέσεις για το πάνω χέρι στη ληστεία και στην επίθεση κατά των λαών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Πάνω σε ένα αντιλαϊκό σχέδιο του Ευρωσυντάγματος, το οποίο θωρακίζει περισσότερο την ευρωπαϊκή πλουτοκρατία απέναντι στους λαούς, ξεδιπλώθηκαν και πάλι οι αντιθέσεις των κρατών - μελών της ΕΕ. Οι αντιθέσεις αφορούν στο ποια κοινοτικά μπλοκ θα έχουν το πάνω χέρι στη ληστεία και στην επίθεση κατά των λαών, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τους άλλους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ.

Και η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ επιβεβαίωσε ότι το Ευρωσύνταγμα περιλαμβάνει τα αυξανόμενα κατασταλτικά μέτρα, τη νομιμοποίηση της προληπτικής στρατιωτικής επέμβασης σε μια χώρα με το πρόσχημα τρομοκρατικής απειλής. Την κυριαρχία του γαλλογερμανικού άξονα και τη σύσφιξη αυτής της συμμαχίας, που έκφρασή της ήταν και η συμβολική εκπροσώπηση του γαλλογερμανικού άξονα από τον Γάλλο Πρόεδρο.

Το πολυετές πρόγραμμα νέων διευρωπαϊκών δικτύων στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες, στην έρευνα και την ενέργεια, για την ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη όπως υποστηρίζουν, ανεξάρτητα από το πότε θα προχωρήσει, θα το καρπωθεί κυρίως το κεφάλαιο.

Η κοινοτική πολιτική ασύλου και μετανάστευσης δεν αφορά στην προστασία των βασικών δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά στο πώς, με ελεγχόμενο τρόπο, θα εκμεταλλεύεται το ευρωπαϊκό κεφάλαιο τους μετανάστες ως φτηνή εργατική δύναμη.

Τέλος, η ικανοποίηση των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, για το ομόφωνο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ και η προθυμία τους να συνδράμουν και οικονομικά στη λεγόμενη ανοικοδόμηση του Ιράκ, δείχνει ότι οι ιμπερια-ληστές, αρχίζουν να τα βρίσκουν στη μοιρασιά της λείας. Για την Παλαιστίνη συνεχίζουν να εξισώνουν το θύμα με τον θύτη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν συμφωνήσει σε όλα τα παραπάνω. Αρα ο καυγάς τους για τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι γελοίος και αποπροσανατολιστικός.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ανάπτυξη των ενοποιητικών πολιτικών και νέων θεσμών της ΕΕ. Μόνη επιλογή για το λαό είναι η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων τώρα, σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με αγώνα και με ψήφο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ