Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δημαγωγία και πόλωση

Λόγια του αέρα και σκόπιμα αόριστες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις επιφύλαξε, ακόμα μια φορά, για τις λαϊκές μάζες της «πιο φτωχής περιφέρειας της Ευρώπης» ο Κ. Καραμανλής.

Η χτεσινοβραδινή ομιλία του στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας ήταν κατ' εξοχήν δημαγωγική, με επιστροφή στους ψηλούς «αντιπολιτευτικούς τόνους» και την πόλωση. Παρόλα αυτά δε δίστασε να ζητήσει «ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή» και τη «θετική ψήφο των Ελλήνων»(!), μόνο και μόνο για να συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη επειδή τη βαφτίζει «νέα»! Δεν κουράστηκε να μιλά για «νέα πολιτική», «νέα προοπτική», «νέα διακυβέρνηση», αποφεύγοντας όμως να προσδιορίσει το περιεχόμενό τους, ακριβώς για να μην πέσουν οι μάσκες. Για τον ίδιο σκοπό διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα είναι «όλων των Ελλήνων», επικαλούμενος τη σύμπλευσή του με την κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την παιδεία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ότι δε θα κάνει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών με βάση τις κομματικές προτιμήσεις τους.

Προκειμένου να καλύψει την «αντιπολιτευτική γύμνια» του κόμματός του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί «επιστρατεύει υποσχέσεις που είχε ξαναμοιράσει, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ν' αναβιώσει πελατειακές σχέσεις», ενώ απαντώντας στην πρόσφατη επίθεση του Κ. Σημίτη τον κατηγόρησε ότι «κατασκευάζει νέα εκβιαστικά διλήμματα, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τις εθνικές υποθέσεις μας». Μετά από καιρό επανήλθε στη διαπλοκή, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί «καταφεύγει στα μέσα που διαθέτουν οι συνέταιροί της, οι μονοπωλιακοί προμηθευτές και οι εργολάβοι του Δημοσίου» και «προσπαθεί καταφεύγοντας στα άκρα και τις ακρότητες να προκαλέσει πολιτική οξύτητα, πόλωση, φανατισμό».

Επιχειρώντας να πείσει ότι κινείται στον «αντίποδα», είπε ότι η δική του στρατηγική είναι δεδομένη και δεν αλλάζει: «Επισημαίνουμε τις πρακτικές που επιστρατεύουν, αλλά δεν τους ακολουθούμε. Διαπιστώνουμε την προσπάθειά τους να προκαλούν και να διχάζουν, αλλά τους αφήνουμε μόνους στα άκρα και τις ακρότητες που διάλεξαν». Εμείς, τόνισε, δεν είμαστε αντί... Είμαστε δύναμη ενότητας και προόδου. Δεν είμαστε κατά... Είμαστε δύναμη που εκφράζει όλους τους Ελληνες.

Καταλήγοντας επανέλαβε την εντυπωσιοθηρική πρότασή του για εκλογές «χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση», επικαλούμενος ότι «η οικονομία δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». Προφανώς δε θέλει να θυμάται ότι η κυβέρνηση Σημίτη έχει ανεβάσει στο φουλ τους ρυθμούς ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, με τη συναίνεση του κόμματός του...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές (2007-06-19 00:00:00.0)
Συντηρούν την προεδρολογία (2004-09-08 00:00:00.0)
«Χαμηλοί τόνοι» (2003-12-04 00:00:00.0)
Θρέφεται από την πόλωση η Νέα Δημοκρατία (2003-10-15 00:00:00.0)
Αντικυβερνητισμός και πόλωση (2002-10-01 00:00:00.0)
"Διέξοδο" στη δικομματική πόλωση (1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ