Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΣΟΚ
"Διέξοδο" στη δικομματική πόλωση

Εγκαταλείπεται η τακτική των "ήπιων τόνων" και προκρίνεται η δικομματική αντιπαράθεση, με στόχο τη συσπείρωση στις γραμμές του

Στην ένταση της δικομματικής αντιπαράθεσης και πόλωσης καταφεύγει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τροποποιώντας την εκλογική τακτική της, προκειμένου να προκαλέσει συσπείρωση και να αντιμετωπίσει "προβλήματα εφησυχασμού και υπεραισιοδοξίας" που υπάρχουν στις γραμμές του.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι "δεν είναι καθόλου δεδομένη η νίκη" στις εκλογές και επιχειρεί να θέσει σε κινητοποίηση όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, δημιουργώντας ταυτόχρονα το απαιτούμενο κλίμα"της μετωπικής σύγκρουσης με τη Δεξιά". Οι τόνοι της δικομματικής διαμάχης αναμένεται να ανέβουν τις επόμενες μέρες και να κορυφωθούν την τελευταία βδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαταλείπονται τα περί "ήπιων τόνων" και "νηφάλιας και ουσιαστικής αντιπαράθεσης" και τη θέση τους παίρνουν οι υψηλοί τόνοι της στείρας δικομματικής διαμάχης και οι προσωπικές επιθέσεις. Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος ο Κ. Σημίτης ανέλαβε να απαντήσει αναλυτικά στο μπαράζ υποσχέσεων του Μ. Εβερτ, παρόλο που είχαν προηγηθεί οι απαντήσεις των υπουργών Οικονομικών και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, προφανώς γιατί το εκλογικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει κάποια μηνύματα ότι αυτές "πιάνουν τόπο". Η κίνηση αυτή του Κ. Σημίτη εκτιμάται, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ως σπασμωδική, γιατί εμφανίζεται να ακολουθεί τον Μ. Εβερτ, ο οποίος με τη σειρά του παρουσιάζεται να "δίνει το στίγμα" της προεκλογικής διαμάχης και να "έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων".

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη, εκτιμήθηκε ότι η προεκλογική προπαγάνδα είναι "άνευρη" και καθόλου πειστική, επισημάνθηκε ότι η εμφάνιση στελεχών στα κανάλια δεν είναι ικανοποιητική και πάρθηκαν μέτρα για την "ενιαία στάση" τους, ενώ επικρίθηκε από ορισμένα στελέχη το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του κόμματος. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει συντονισμός στην προβολή του κυβερνητικού έργου.

Επίσης καθορίστηκε το πρόγραμμα περιοδειών του Κ. Σημίτη μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε 20 νομούς. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα από τη Χίο και τη Λέσβο, θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις συνοικίες της Δυτικής Αττικής, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα πάει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στη συνέχεια, ο Κ. Σημίτης θα επισκεφθεί την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Θεσσαλία.

Ταυτόχρονα, πάρθηκαν μέτρα για την κινητοποίηση των ετεροδημοτών, για τη μετακίνηση των οποίων, ήδη, ετοιμάζεται "κέντρο εξυπηρέτησης", από όπου θα γίνονται κρατήσεις θέσεων για μετακινήσεις με αεροπλάνα, λεωφορεία, πλοία και τρένα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόλωση και άκρατη δημαγωγία (2003-07-12 00:00:00.0)
"Αδειάζει" ο βούρκος της μαύρης προπαγάνδας (1996-09-20 00:00:00.0)
Είπε ο Εβερτ τον Σημίτη νεοφιλελεύθερο! (1996-09-02 00:00:00.0)
Προβλήματα από την προεκλογική τακτική (1996-08-31 00:00:00.0)
"Πορεία στο λαό" με το λαό στο περιθώριο (1996-08-27 00:00:00.0)
Λαϊκή εντολή για ...αντιλαϊκή πολιτική (1996-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ