Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές

Το ψευτοδίλημμα «πρόοδος» - «αντίδραση» προσαρμοσμένο στη βάση της υποστήριξης ή όχι των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων προβάλλει μπροστά στις εκλογές ο πρωθυπουργός

Με «σημαία» τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και την ανάδειξη τεχνητών διαχωριστικών γραμμών πάνω σε αυτές και «όπλα» τη δικομματική πόλωση και την κατασκευή εικονικής πραγματικότητας, οδηγείται προς τις εκλογές το κυβερνών κόμμα.

Οι αντιδραστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που δεν είναι παρά ο «κωδικός» της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης, αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της προχτεσινής ομιλίας του Κ. Καραμανλή στο Ηράκλειο, ο οποίος ταυτόχρονα επιχείρησε να κρύψει τον αρνητικό για τα λαϊκά στρώματα απολογισμό της γαλάζιας διακυβέρνησης με την κατασκευή διαφόρων «έργων»".

Φανερή ήταν η επιδίωξη του πρωθυπουργού να κατασκευάσει μπροστά στις εκλογές ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και διλήμματα στη βάση «ποιος στηρίζει ή όχι τις μεταρρυθμίσεις», επιχειρώντας να βάλει το ΠΑΣΟΚ στις δυνάμεις... που αντιδρούν στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις! «Πραγματικά προοδευτική αντίληψη», σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή , είναι αυτή που δίνει «έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια». Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε ως «πρόοδο» την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων και «αντίδραση» την αντίθεση σε αυτές, βάζοντας το λαό σε ρόλο ένθερμου υποστηρικτή των «μεταρρυθμίσεων» (!) Και αυτό όταν ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δεν έκρυψε ότι στόχος των μεταρρυθμίσεων στη ναυτιλία και τον τουρισμό, που απασχόλησαν το προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο, είναι να δημιουργήσουν ένα «περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα».

Επιχειρώντας να διαμορφώσει μια προεκλογική «ατζέντα» βολική για τους δύο μονομάχους και κυρίως για την κοινή πολιτική τους, ο Κ. Καραμανλής κατέταξε το ΠΑΣΟΚ στην αντίδραση και στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, διατηρώντας για την κυβέρνηση το ρόλο του «καλού»: «Παρακολουθούμε, αλλά δεν ακολουθούμε τους δεσμώτες της συντήρησης, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα αμφιβολίας. Βολεύονται στο γκρίζο και κινδυνολογούν ασύστολα», είπε αναφερόμενος (δίχως να το κατονομάσει) στο ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «παρακολουθούμε, αλλά δεν ακολουθούμε τους φύλακες του χτες στην απόπειρά τους να βάλουν εμπόδια στην πορεία του τόπου». Κατηγόρησε επίσης όσους «εναντιώνονται στις αλλαγές που απαιτούν οι καιροί και επιδιώκουν να μην αλλάξει τίποτε», ενώ αποδοκίμασε «τους εκφραστές της αντίδρασης, που επιμένουν στην πολιτική οξύτητα, την πόλωση, το φανατισμό και το διχασμό. Επιλέγουν τα άκρα και καταφεύγουν σε ακρότητες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «οι πολίτες απαιτούν να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».

Ο Κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της πολιτικής στη ναυτιλία, αποφεύγοντας βέβαια να κάνει την παραμικρή αναφορά στα προβλήματα με τις αυξήσεις στα ναύλα και την «άγονη γραμμή».

Μιλώντας με τη «γλώσσα» των εφοπλιστών, ο Κ. Καραμανλής αποδοκίμασε «τις ισοπεδωτικές, τις λαϊκίστικες και τις ανεύθυνες αντιλήψεις» σε βάρος της ελληνικής ναυτιλίας (διάβαζε των εφοπλιστών), ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, θα συνεχιστεί «η πολιτική που υπηρετεί, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, την ενδυνάμωση του ελληνικού νηολογίου», η πολιτική για την «προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο ελληνικό νηολόγιο», και γενικότερα στηρίζει «με συγκεκριμένα μέτρα, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα μέτρα που εξήγγειλε για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, θέσαμε την τουριστική βιομηχανία στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής μας». Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στα διάφορα «έργα» που γίνονται στην Κρήτη για να υποστηρίξει ότι «η Κρήτη μετεξελίσσεται σε μια υπερσύγχρονη περιφέρεια στο κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόλωση και ψευτοδιλήμματα για τον εγκλωβισμό συνειδήσεων (2009-09-09 00:00:00.0)
Μάχη για την εξουσία οι ευρωεκλογές (2009-06-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-03 00:00:00.0)
Στόχος η αποτροπή του «μαυρίσματος» (2006-01-24 00:00:00.0)
Ανεβαίνει η δικομματική πόλωση (2003-07-23 00:00:00.0)
Δημαγωγία και επίδειξη «κοινωνικής ευαισθησίας» (2000-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ