Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα

Στις 7.00 το βράδυ στην Ομόνοια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική - εργοδοτική βία και τρομοκρατία διοργανώνει σήμερα στις 7 το βράδυ στην Ομόνοια η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, συνδικάτα της Αθήνας και μετανάστες.

Με χτεσινό δελτίο Τύπου καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κατάσταση που επικρατεί, με τον εντεινόμενο αυταρχισμό που εκδηλώνεται ιδιαίτερα κατά των αγωνιστών που διαδηλώνουν, καθώς και των οικονομικών μεταναστών. Επισημαίνει πως «χρησιμοποιούν την αντιδραστική νομοθεσία σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα και διαμορφώνουν έναν πολυπλόκαμο μηχανισμό κρατικής - αστυνομικής βίας και καταστολής εναντίον των λαών που υποφέρουν και αγωνίζονται και που επεκτείνεται σε βία και εναντίον κρατουμένων για διάφορα αδικήματα».

Αναφέρεται στην υποκρισία του ΠΑΣΟΚ που οι κυβερνήσεις του χρησιμοποίησαν τη βία ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε μαζί με τη ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περιβόητη συνθήκη του Προυμ, γνωστή ως Σένγκεν 3, με την οποία εντείνεται η αστυνομοκρατία και το ευρωφακέλωμα κατά των λαών. Επισημαίνεται πως η κρατική βία - καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία έχουν τους ίδιους αποδέκτες, που είναι το λαϊκό κίνημα και γι' αυτό χρειάζεται να συναντήσει τη μαζική και αποφασιστική απάντηση του εργατικού και γενικά του λαϊκού κινήματος. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, με παράσταση στην πρόεδρό της και την κυβέρνηση.

Ψηφίσματα καταδίκης

-- Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης του περιστατικού, που συνέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, εξέδωσε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας. Ανάμεσα στα άλλα, σημειώνεται ότι «η καταδίκη του περιστατικού είναι ασφαλώς αυτονόητη, απερίφραστη και καθολική».

-- Το αποτρόπαιο περιστατικό αστυνομικής βίας στο Α/Τ Ομονοίας καταδικάζει με ψήφισμά του, το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Νομικής Αθήνας. Το ψήφισμα προτάθηκε από την Πανσπουδαστική ΚΣ και υπογράφτηκε από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ