Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το θέμα είναι να μην είσαι διατεθειμένος να σε βάλουν στο χέρι

Αν επιμένει «στην άποψη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα κόμμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανάχωμα είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη Νέα Δημοκρατία και επιμένετε σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ειδικά στο θέμα ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. πριμοδοτείται κατά κάποιο τρόπο», ρωτήθηκε η ομιλήτρια.

- «Η πείρα της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, για να μην πάμε τώρα και παγκόσμια, δείχνει το εξής: Οτι είτε ένα, είτε δύο κόμματα εκπροσωπούν τα συμφέροντα του συστήματος και διαχειρίζονται τις τύχες του, νοιάζονται για να στηρίζονται και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε αυτές είναι ευκαιριακές, είτε μονιμότερες, γιατί καταλαβαίνουν ότι θα 'ρθει κάποια στιγμή που, ενδεχομένως, το σύστημα αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Και μην ξεχνάμε ότι μόνο στην Ελλάδα και, ίσως, δεν ξέρουμε ακόμα, στη Μεγάλη Βρετανία, λειτουργεί αυτό το σύστημα της απρόσκοπτης εναλλαγής, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε όλες τις άλλες χώρες η πλειοψηφούσα, η πρώτη δύναμη, βία να ξεπεράσει το 30%. Βλέπετε και στη Γαλλία.

Επομένως, δεν είναι μυστικό ότι νοιάζονται να βάλουν στο χέρι και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και θα σας πω μάλιστα ότι ιδιαίτερα ξεχωρίζουν να βάλουν στο χέρι τους κομμουνιστές, τα κομμουνιστικά κόμματα. Αυτό είναι που τους νοιάζει περισσότερο. Τέτοια δείγματα και στοιχεία έχουμε και στη χώρα μας και δεν τα έχουμε μόνο τώρα, τα έχουμε σε κάθε εκλογική μάχη.

Θα μου πείτε είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να στρέφει την κριτική του σε έναν βασικό αντίπαλο και να μειώνει την κριτική του σε πολιτικές δυνάμεις που τις θεωρεί μικρότερες, δεν τις θεωρεί αναγκαίο να κάνει ισότιμη πολεμική. Αυτό εγώ θα έλεγα είναι και θεμιτό. Υπάρχει και η τακτική στην εκλογική μάχη.

Αλλο, όμως, αυτό και άλλο πράγμα τα κόλπα, να το πω έτσι. Και αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι τις τελευταίες μέρες διαβάζω ενδιαφέροντα άρθρα σε όλο τον Τύπο που εκφράζουν διάφορους προβληματισμούς, που μπορεί να μη συμπίπτουν σε όλα με εμάς, αλλά στην ουσία επιβεβαιώνουν τις δικές μας θέσεις.

Δεν αποκλείω - και το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν - το ΚΚΕ, που είναι καθαρό πώς πολιτεύεται, ακόμα και σήμερα να υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι ή και φίλοι, που να νομίζουν ότι μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Δεν το βάζουν κάτω.

Το θέμα ξέρετε τι είναι; Να μην είσαι διατεθειμένος να σε βάλουν στο χέρι. Αυτό είναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ