Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο,τι λέμε το λέμε στα ίσια

Ερωτήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από δημοσιογράφο τι εννοεί όταν λέει ότι θα οξύνει την αντιπαράθεση με το Συνασπισμό και όχι με προβοκάτσιες. Απαντώντας, σημείωσε τα εξής:

- «Κατ' αρχήν το κύριο μέτωπο της αντιπαράθεσης στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής, που είναι και οι στυλοβάτες του συστήματος. Ταυτόχρονα, όμως, όχι μόνο στην εκλογική μάχη, αλλά και μέσα στο κίνημα, ασκείται πολεμική και σε εκείνες τις δυνάμεις που παρεμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίηση ή μετατρέπονται ή είναι πρόθυμες να μετατραπούν σε αναχώματα σε αυτό το λαϊκό ριζοσπαστισμό.

Επισημαίνουμε το εξής πράγμα: Εμείς ό,τι λέμε, το λέμε στα ίσια, ανοιχτά, είτε στη Νέα Δημοκρατία, είτε στο ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχωρίζετε κάποια κόμματα. Αυτή είναι η στρατηγική μας στην πολιτική αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει σε εμάς κανένα παρασκήνιο, δε βάζουμε άλλους να τα λένε στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ ή σε άλλα κόμματα.

Τα λέμε εμείς, με το δικό μας στόμα, με τη δική μας παρουσία, για να μπορούν και τα άλλα κόμματα να ασκούν την πολιτική τους πολεμική με επιχειρήματα. Αυτό λέω. Ας μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε - δεν το λέω για σας - ότι στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν και οι προβοκάτσιες. Και θα πω ένα παράδειγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφορά το Συνασπισμό. Ο λόγος γίνεται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κάντε μια βόλτα μέχρι τη Νίκαια και θα δείτε τι σημαίνει προεκλογική προβοκάτσια».

- ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ («MEGA»): Κυρία Γραμματέα, τι ακριβώς συμβαίνει στη Νίκαια; Σε ποιο πράγμα αναφέρεστε ακριβώς;

- «Δε νομίζω ότι είναι άγνωστο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι λαϊκές δυνάμεις να μη χάσουν χρόνο με λάθος πολιτικές επιλογές (2008-05-27 00:00:00.0)
Να εκφραστεί στην κάλπη η άνοδος του ριζοσπαστικού ρεύματος (2003-07-19 00:00:00.0)
«Λέμε όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών» (2002-12-31 00:00:00.0)
"Λέμε στον Σημίτη προχώρα"! (1998-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ