Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υπέρ της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»

Ενθερμος υποστηρικτής της πρότασης της γερμανικής Προεδρίας προκειμένου να προχωρήσει η «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» και να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, «απειλώντας» μάλιστα με «Ευρώπη δύο ταχυτήτων» στην περίπτωση που ναυαγήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Μιλώντας χτες σε προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο πρωθυπουργός διαπίστωσε «σοβαρό έλλειμμα σ' ό,τι αφορά τη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής, ενιαίας φωνής, ενιαίας δράσης στα μεγάλα και τα σπουδαία, που αφορούν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς», ενώ αγανάκτησε γιατί «η κοινοτική αλληλεγγύη δεν μπορεί να πλεονάζει σ' ό,τι αφορά τα προϊόντα και να απουσιάζει σε ζητήματα ασφάλειας των ίδιων των πολιτών».

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης είπε ότι «θέλουμε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θέλουμε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή εμβάθυνση», προκειμένου «να συμβάλλει ακόμα πιο ενεργά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ειρήνης, όχι μόνο στην ευρύτερη γειτονιά μας, αλλά και σ' ολόκληρο τον Κόσμο». Να μετέχει, διευκρίνισε, «ενεργότερα στις διεθνείς εξελίξεις, αναπτύσσοντας μόνιμη και διακριτή παρουσία».

Η κυβέρνηση θέλει στην πορεία αυτή η ΕΕ να προχωρήσει με όλα τα μέλη της, αλλά προειδοποίησε ότι «υπάρχει, όμως - όπου και όταν χρειάζεται - και ο δρόμος των «ενισχυμένων συνεργασιών», επικαλούμενος το παράδειγμα της ΟΝΕ ως «ισχυρό πρότυπο».

Τάχθηκε υπέρ του να δοθεί, «το ταχύτερο δυνατό, λύση στην εκκρεμότητα της Συνταγματικής Συνθήκης», επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του στο κείμενο της γερμανικής Προεδρίας και τις προσπάθειες που αναπτύσσονται για να βρεθεί και να εφαρμοστεί η επιδιωκόμενη λύση πριν τις επόμενες ευρωεκλογές. «Είναι η ώρα που χρειάζεται να βρεθούμε όλοι, στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε, ώστε «να ξαναβρεί η Ευρώπη το βηματισμό της και να προχωρήσει πιο πέρα, στην πολιτική ενοποίηση, στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας».

Ο Κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στρατηγική της Λισαβόνας που «επιτρέπει στην Ευρώπη να εξασφαλίζει το μέγιστο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα, να προοδεύει, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την κοινωνική συνοχή της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προαναγγέλλει μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό (2019-11-09 00:00:00.0)
Ενισχύεται η τάση «στρατηγικής αυτονομίας» της ΕΕ; (2016-12-01 00:00:00.0)
Ενταση της επίθεσης στα λαϊκά συμφέροντα (2009-01-11 00:00:00.0)
Υπέρμαχος του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος» (2007-06-16 00:00:00.0)
Η πρόταση για «διπλή προεδρία» στην Ευρωπαϊκή Ενωση (2003-01-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ