Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο λόγος στους νέους επισκέπτες

Οι νέοι περιηγούνται παντού στο Φεστιβάλ, «ρουφάνε» και την τελευταία γεύση του
Οι νέοι περιηγούνται παντού στο Φεστιβάλ, «ρουφάνε» και την τελευταία γεύση του
Είναι οι πολλοί επισκέπτες του Φεστιβάλ. Παιδιά που ακόμα δεν έχουν ενταχθεί στην ΚΝΕ αλλά στηρίζουν τις εκδηλώσεις της γιατί βρίσκουν αυτό το «κάτι διαφορετικό» που ψάχνουν. Αγόρια και κορίτσια συναντήθηκαν στο «γνωστό μέρος», στο μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας. Είχαμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε μαζί τους και να μάθουμε γιατί το Φεστιβάλ είναι ένας πραγματικός θεσμός για τη νεολαία.

Η Σταυρούλα, 21 ετών, φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, βρέθηκε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ με φίλους της, αφού είναι μία καλή ευκαιρία, όπως μας είπε, «για να περάσουμε καλά και κυρίως να ανταλλάξουμε απόψεις και να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα θέματα από την πολιτική σκηνή που μας αφορούν».

«Σε μία τέτοια εκδήλωση, μπορούμε όχι μόνο να παρακολουθήσουμε συναυλίες, αλλά να συζητήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με νέους, από άλλα κράτη, όπως η Κούβα, το Ιράκ, η Τουρκία, χώρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό, τη σκέψη, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», μας είπε ο Κώστας, 25 ετών, εργαζόμενος, που, αν και δεν ανήκει στην Οργάνωση, παίρνει μέρος τακτικά στα Φεστιβάλ.

«Σπάνια πολιτιστική και πολιτική έκφραση, που μέσα από τη δημιουργικότητα ξυπνά τον προβληματισμό και τον συνδυάζει με τη διασκέδαση», χαρακτήρισε τη γιορτή της ΚΝΕ για τους νέους η Βίκυ, 19 ετών, σπουδάστρια στα ΤΕΙ Πειραιά. Ο Θέμης, 20 χρόνων, συμμετέχει πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, θέλοντας να στηρίξει την ΚΝΕ, αφού «είναι η μόνη Οργάνωση με δυναμική παρουσία στη σχολή, που παλεύει για τα δικαιώματα των φοιτητών. Αυτή η γιορτή συνδυάζει την πολιτική με τον πολιτισμό, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στη νεολαία».

«Δε γίνονται συχνά τέτοιες γιορτές και οι νέοι τις έχουν ανάγκη. Γνωρίζουμε κόσμο και πολιτισμούς, ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα των νέων από άλλες χώρες, και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για όσους δεν αρκούνται σ' αυτά που τους προσφέρουν όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι οι νέοι δεν έχουν άποψη», λέει η Αγγελική, 19 χρόνων, δίνοντας απάντηση για την παρουσία της.

Μόλις τέλειωσε τη σχολή και ψάχνει για δουλιά η Δέσποινα, 22 χρόνων, δίνει το «παρών» λέγοντας: «Ερχομαι πολλά χρόνια στο Φεστιβάλ και συμμετέχω στις πολιτικές συζητήσεις, που θίγουν θέματα που μας αφορούν και κανείς άλλος δεν τολμά να ακουμπήσει». Για τον θανάση Λάμπρου είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην «κόκκινη πολιτεία». «Είμαι κοντά στην ΚΝΕ όχι μόνο στο Φεστιβάλ αλλά και στις πορείες και στις μάχες που δίνει στα σχολεία για τα δικαιώματά μας. Εδώ είμαι σήμερα γιατί μπορώ να ακούσω τη μουσική που μου αρέσει αλλά και να ακούσω τις θέσεις του ΚΚΕ. Είναι απαραίτητο για τη νεολαία να γίνει πιο δυνατό».

«Τους πάμε τους κομμουνιστές γι' αυτό και ερχόμαστε στο Φεστιβάλ», δήλωσε ο 22χρονος θωμάς Καράντζογλου, ιδιωτικός υπάλληλος. «Με συγκινεί η συλλογική προσπάθεια, είναι μια έκφραση νεανικής δημιουργίας και αγώνα, πρέπει να συνεχιστεί και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι».

Ο Κώστας Αποστολίδης, 26 χρόνων, φοιτητής της Φαρμακευτικής, μας είπε απ' την αρχή πως διαφωνεί πολιτικά σε αρκετά με το ΚΚΕ αλλά είναι η δεύτερη χρονιά που έρχεται «γιατί, εκτός απ' τις συναυλίες, τις πολλές σκηνές, την καλή οργάνωση, είναι σημαντικό να βλέπεις νέους ανθρώπους με διάθεση για δουλιά να φτιάχνουν κάτι δικό τους».

«Η συναυλία είναι ένα κίνητρο αλλά το Φεστιβάλ είναι το μόνο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός που εκφράζει τη μόνη φωνή αντίστασης σήμερα», μας δήλωσε με λίγα λόγια και ξεκάθαρα η Δήμητρα, φοιτήτρια στο Φυσικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την ορμή του Φεστιβάλ (2010-09-22 00:00:00.0)
Κατακόκκινη γιορτή της νιότης (2007-11-03 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη γιορτή της ανυπότακτης νεολαίας! (2007-10-07 00:00:00.0)
«Χορηγός» η ιδεολογία μας (2006-09-09 00:00:00.0)
Η κόκκινη ελπίδα απλώνεται παντού (2000-07-23 00:00:00.0)
Στο ρυθμό του Φεστιβάλ όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ (1999-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ