Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Στο ρυθμό του Φεστιβάλ όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες των εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην Αθήνα. Ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας των Ιλισίων, που από τις 16 μέχρι και τις 19 Σεπτέμβρη θα φιλοξενήσει τη μεγάλη, νεανική, κόκκινη πολιτεία, διαμορφώνεται κατάλληλα με την προσωπική δουλιά, το μεράκι, το ταλέντο και τη φαντασία των μελών της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της μεγάλης νεολαιίστικης γιορτής πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, είναι όμως γνωστό ότι θα περιλαμβάνει συζητήσεις στους χώρους του Φεστιβάλ πάνω σε προβλήματα και θέματα που αφορούν κύρια τη νεολαία, όπως την παιδεία, τους στρατευμένους νέους, τα ΜΜΕ και μια μεγάλη συζήτηση για το ρόλο του ΝΑΤΟ. Δε θα λείπουν βέβαια οι συναυλίες γνωστών, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, χορευτικά συγκροτήματα, κινηματογραφικές προβολές κι όλα αυτά που κάνουν τη μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ ένα μοναδικό πολιτικό πολιτιστικό γεγονός.

Στο Βόλο αυτό το Σαββατοκύριακο

Παράλληλα, ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ σε μια σειρά πόλεις, κλείνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή, όπου εκατοντάδες νέοι ήρθαν σε επαφή με την ΚΝΕ, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους, αλλά και διασκέδασαν, γλέντησαν με τους ρυθμούς των ερασιτεχνικών και τοπικών συγκροτημάτων.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, δίπλα στο Δημαρχείο του Βόλου,πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο οι κεντρικές διήμερες εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ στην περιοχή. Το Σάββατο 4/9 θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή 5/9 θα μιλήσει στη νεολαία του Βόλου ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα ξεκινούν στις 8μ.μ., περιλαμβάνει την πρώτη μέρα συζήτηση για την ανεργία και αφιέρωμα στην ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης, με μουσικά συγκροτήματα. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την παιδεία και συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

Το διήμερο Φεστιβάλ του Βόλου αποτελεί την κορύφωση της φεστιβαλικής δραστηριότητας στο Νομό Μαγνησίας. Είχαν προηγηθεί πέντε προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο νομό, που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από δέκα χρόνια, έγινε προφεστιβαλική εκδήλωση στη Ζαγορά του Πηλίου και η συμμετοχή των νέων ήταν μεγάλη, διακινήθηκαν πολλά φύλλα του "Οδηγητή" και πολλοί θέλησαν να ενισχύσουν οικονομικά την Οργάνωση.

"Ολα τα μέλη μας, αυτή την περίοδο, "έχουν πέσει με τα μούτρα" στη δουλιά για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ" λέει η Ειρήνη Χατζή,γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βόλου της ΚΝΕ. Με καθημερινές, μαζικές εξορμήσεις στους χώρους όπου συχνάζει η νεολαία, με πανό που αναγγέλλουν το μήνυμα του Φεστιβάλ και με ένα περίπτερο, που λειτουργεί τις τελευταίες μέρες στην παραλία του Βόλου, εφοδιασμένο με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και άλλα υλικά της ΚΝΕ, το κάλεσμα της Οργάνωσης φτάνει σε κάθε νέο και νέα της πόλης. Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση που βρίσκει αυτό το κάλεσμα είναι πραγματικά μεγάλη.

Μιλώντας για τη σημασία που έχει για την Οργάνωση του Βόλου το Φεστιβάλ, η Ε. Χατζή τονίζει ότι "αποτελεί ένα μεγάλο άνοιγμα της ΚΝΕ στη νεολαία της περιοχής. Συναντιέται η νεανική και ερασιτεχνική δημιουργία, η πρότασή μας για τον πολιτισμό με τις θέσεις μας, για όλα τα θέματα που αφορούν τη νεολαία, με την πολιτική του ΚΚΕ. Πιστεύουμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και η Οργάνωση θα δυναμώσει περισσότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι το Φεστιβάλ αποτελεί την αρχή για τους αγώνες που έρχονται, που έχουμε μπροστά μας, γιατί ο Σεπτέμβρης πρόκειται να είναι "πολύ ζεστός"".

Πρόγραμμα προφεστιβαλικών

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Σήμερα Τετάρτη:

Στη Δεσκάτη Γρεβενών,με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

  • Την Πέμπτη 2/9:

Στα Γρεβενά,με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και στην Ελευσίνα,στην παραλία, δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο.

  • Την Παρασκευή 3/9:

- Στις Σέρρες,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Εδεσσα,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Φλώρινα,στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,στην Περαία Θεσσαλονίκης και στη Θήβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ