Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φαντάσματα του παρελθόντος!

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις "γιορτές μίσους" που οργάνωσαν κάποιοι ανιστόρητοι απόστρατοι αξιωματικοί

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με την ανοχή της κυβέρνησης - παρά το σχετικό διάβημα του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη - οι ενώσεις απόστρατων αξιωματικών συνεχίζουν τις ανιστόρητες εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας με αντικομμουνιστικό περιεχόμενο, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη λήξη του εμφυλίου.

Την προηγούμενη Κυριακή το παράρτημα Εύβοιας της εν λόγω ένωσης, προκαλώντας το λαό, πραγματοποίησε μια τέτοια εκδήλωση στην πλ. Αγ. Νικολάου της Χαλκίδας. Η σχετική πρόσκληση είχε σταλεί σ' όλες τις δημόσιες αρχές, στην εκδήλωση όμως προσήλθαν μόνον ο δήμαρχος Χαλκίδας Μπ. Μανιάτης και ο νομαρχιακός σύμβουλος της συμπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τζανής, που αποτέλεσαν και τις μοναδικές θλιβερές εξαιρέσεις πρόκλησης των δημοκρατικών αισθημάτων του λαού της περιοχής.

Την αναβίωση των "γιορτών μίσους" και την παρουσία αιρετών της Αυτοδιοίκησης καταδικάζει και καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, που επισημαίνει ότι τέτοιες εκδηλώσεις μας γυρίζουν σε εποχές της πιο μαύρης αντίδρασης, σε παλιότερες καταδικασμένες εποχές, που χώριζαν το λαό σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα". Το κυριότερο είναι ότι επιδιώκουν να αντιστρέψουν την ιστορική πραγματικότητα του εμφύλιου πολέμου και του δίκαιου αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να απομονώσει τα θλιβερά υπολείμματα του παρελθόντος. Καταγγέλλει την ανεκτική στάση της κυβέρνησης και την κυβερνητική πολιτική που ανοίγει "διόδους" και στην πράξη ανέχεται παρόμοιες προκλήσεις.

Τέλος, η ΝΕ Εύβοιας καλεί και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, όπως καλεί και όλους τους εργαζόμενους, το λαό, κάθε πατριώτη, δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη να πράξει το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ