Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
"Οχι" στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία του θανάτου

Η 25η Σεπτέμβρη μέρα δράσης ενάντια στις βάσεις

Προσκλητήριο στον αδούλωτο λαό μας να συνεχίσει να αντιστέκεται ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, δυναμώνοντας τον αγώνα του, απευθύνει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με αφορμή τη σημερινή επέτειο. Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει και συμμετέχει ενεργά στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στις βάσεις και τα στρατηγεία του θανάτου, για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και ορίζει την 25η Σεπτέμβρη μέρα δράσης κατά των βάσεων.Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Την 1η Σεπτέμβρη, μέρα έναρξης του Β Παγκόσμιου Πολέμου και μέρα διεθνούς δράσης των συνδικάτων για την ειρήνη, αρχίζει η λειτουργία του νέου ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας. Ασφαλώς, από τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους και την υποτακτική κυβέρνηση - συνένοχο δεν μπορεί ο λαός να περιμένει τέτοιες ευαισθησίες. Απλά επιβεβαιώνονται με κυνικό και προκλητικό τρόπο, και ενώ η ανθρωπότητα βοά από το ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ κατά των λαών, που συνιστούν ένα πραγματικό εφιάλτη. Αποκαλύπτεται η απροσχημάτιστη συναίνεση και συνυπευθυνότητα της κυβέρνησης στην παράδοση της χώρας στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και η ενεργός συμμετοχή της στα επιθετικά σχέδια της "νέας τάξης". Με τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας εκχωρείται και τυπικά πλέον ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου στο Στρατηγείο της Νάπολης, δηλαδή στους Αμερικανούς. Καταλύεται έτσι κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας στα πλαίσια του νέου δόγματος και της νέας δομής του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για δημιουργία νέου ΝΑΤΟικού αεροπορικού κέντρου επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο.

Εξάλλου, αυτό το διάστημα προετοιμάζεται η ανανέωση της συμφωνίας των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της Σούδας, του Αραξου και του Ακτιου.

Αν η κυβέρνηση και οι οπαδοί της ΝΑΤΟικής τάξης συνηγορούν, συναινούν και πρωταγωνιστούν στη μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, ο αδούλωτος λαός μας αντιστέκεται, απορρίπτει αυτή την πολιτική και αγωνίζεται μαζί με τους άλλους λαούς για την ανατροπή της βαρβαρότητας των ιμπεριαλιστών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και το λαό να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

Χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα. Καλεί στις 25 Σεπτέμβρη, μέρα δράσης κατά των βάσεων, το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, στην Πάτρα και αλλού. Στις συγκεντρώσεις θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι από την Κούβα, την Ιταλία και άλλες χώρες στις οποίες υπάρχουν ξένες βάσεις.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ