Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ"
Οι ΝΑΤΟικοί επέλεξαν την επέτειο

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη λειτουργία του νέου ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας, που ξεκινά την ίδια μέρα που ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι "Νομικοί για την ειρήνη",στα πλαίσια της ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωση της Γραμματείας, για τη σημερινή μέρα των 60 χρόνων από την έναρξη του Β Παγκόσμιου Πολέμου επισημαίνουν, την αξία των αρχών του ΟΗΕ, που ουσιαστικά σήμερα καταργούνται με την εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ. Στην ανακοίνωση σημειώνονται αναλυτικά:

"1. Πριν από 60 χρόνια, την 1η Σεπτέμβρη 1939 ξεκινούσε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος που στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς και ανάπηρους, επέφερε στην ανθρωπότητα ανείπωτη φρίκη και ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι λαοί του κόσμου, οι αντιφασιστικές και προοδευτικές δυνάμεις νίκησαν τελικά μετά από μακροχρόνιο αγώνα.

Καρπός αυτής της νίκης υπήρξε η δημιουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και οι θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ: Η ειρηνική επίλυση των διαφορών (άρθρο 1 παρ. 1), η τυπική (ως ελάχιστο) ισότητα των κρατών (άρθρο 1 παρ. 2), η αποχή από τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας (άρθρο 1 παρ. 1 και άρθρο 2 παρ. 3, 4), η μη επέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους (άρθρο 2 παρ. 7).

Οι αρχές αυτές, που υιοθετήθηκαν για να περιορίσουν τις ποικιλόμορφες και με διάφορα προσχήματα επεκτατικές επιδιώξεις, καταπατήθηκαν βάναυσα, μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Η Γιουγκοσλαβία, υπό την απειλή χρήσης βίας στην αρχή και στη συνέχεια με τη χρήση βίας και τον επιθετικό πόλεμο, εξαναγκάστηκε να παραχωρήσει τμήμα του εδάφους της. Το Κόσσοβο σήμερα αποτελεί ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, βασίλειο της βίας, της ανομίας, του εγκλήματος, ενώ παράλληλα διαφαίνεται πως η πραγματική "βαλκανοποίηση" τώρα αρχίζει.

2. Την επέτειο της έναρξης του Β Παγκόσμιου Πολέμου επέλεξαν οι ΝΑΤΟικοί ιθύνοντες για την έναρξη της λειτουργίας των νέων στρατηγείων στη Θεσσαλία τα οποία εντάσσονται στους σχεδιασμούς του νέου, απροκάλυπτα επιθετικού δόγματος του ΝΑΤΟ για την υποταγή των λαών και την καταλήστευση του πλούτου και του μόχθου τους.

Παράλληλα, η λειτουργία των στρατηγείων αυτών συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας σε σχέση με τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου. Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ επιβάλλει την κατάργηση των εθνικών επιχειρησιακών ορίων. Οι ΗΠΑ επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου, αυτής της "πύλης" της Μεσογείου, που γειτνιάζει με τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο.

3. Είμαστε βέβαιοι ότι ο νομικός κόσμος, μαζί με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, μαζί με κάθε δημοκράτη και πατριώτη, θα προβάλλει αντίσταση στη "νέα τάξη" την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Εμείς, οι Νομικοί για την ειρήνη δηλώνουμε την απόφασή μας να προασπίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και τη φιλία των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ