Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς αγορά ουκρανικών μεταγωγικών και αρμάτων μάχης;

ΚΙΕΒΟ.-

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ουκρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη και άρματα μάχης και πρόκειται να λάβει τη σχετική απόφαση μέσα στους ερχόμενους μήνες, δήλωσε χθες ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.Ο Ελληνας υπουργός έκανε δηλώσεις ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στην Ουκρανία, στη διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και συζήτησαν την αγορά ουκρανικών όπλων από τον ελληνικό στρατό.

Στη διάρκεια των συνομιλιών με Ελληνες στρατιωτικούς αξιωματούχους, η Ουκρανία προσφέρθηκε να πουλήσει το νεοσχεδιασθέν άρμα μάχης Τ - 84 και μεταγωγικά αεροπλάνα An - 32, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ιντερφάξ".

Ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα μελετά επίσης προσφορές από αρκετά άλλα κράτη και σχεδιάζει να ανακοινώσει την απόφασή της για τα αεροπλάνα ως το τέλος του χρόνου, ενώ την επιλογή της για τα άρματα μάχης θα ανακοινώσει τον Απρίλιο του 2000, σύμφωνα με το "Ιντερφάξ".

Η Ουκρανία είχε κατασκευάσει ως το ένα τρίτο του οπλοστασίου της Σοβιετικής Ενωσης πριν από την ανεξαρτησία της, το 1991, και Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χώρα τους είναι σήμερα μεταξύ των 20 κορυφαίων εξαγωγέων όπλων παγκοσμίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ