Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις για τον Κ. Παλαμά

Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά. Τις εκδηλώσεις οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε συνεργασία με το δήμο.

Εκτός από τις ομιλίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, ιδιαίτερη ήταν η αίσθηση που άφησε η εκδήλωση στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, την Τουρλίδα. Εκεί ακούστηκαν αποσπάσματα από ηχογραφημένες απαγγελίες του ποιητή και συγκεκριμένα ένα απόσπασμα από το ποίημα «Ο τάφος». Ακολούθησαν απαγγελίες από λογοτέχνες, αλλά και πανεπιστημιακούς.

Είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της έκθεσης με φωτογραφίες και χειρόγραφα του ποιητή, καθώς και η παρουσίαση του λευκώματος «Κωστής Παλαμάς 2003, 60 χρόνια από το θάνατό του».

Οι εκδηλώσεις, όμως, για τον ποιητή συνεχίζονται. Ο επόμενος κύκλος «ανοίγει» στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, όπου, από τις 3 Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα έως την 1η Δεκέμβρη, θα διοργανώνονται συζητήσεις για τη ζωή και το έργο του Παλαμά με τη συμμετοχή ειδικών μελετητών. Πάντως, η πολιτεία οφείλει να καταστήσει τον Παλαμά και όλους τους σπουδαίους ποιητές μας, ένα από τα κυρίαρχα γνωσιολογικά στοιχεία της εκπαίδευσης, έτσι ώστε να γίνουν ουσιαστικό κτήμα της νέας γενιάς. Καλές οι εκδηλώσεις, αλλά αν δε συνοδεύονται από ουσιαστική πολιτική πράξη, τότε αυτοϋπονομεύονται και γίνονται άλλοθι της απουσίας μιας τέτοιας πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ