Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέες διώξεις αγωνιστών

ΡΩΜΗ.--

Νέα επίθεση εναντίον αγωνιστών εξαπέλυσε χτες η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι στην προσπάθειά της να φιμώσει μερίδα του εργατικού κινήματος που έχει επιδείξει σημαντική δράση σε όλες τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Χτες, στις 6 τα ξημερώματα, με εντολή του εισαγγελέα του Rovereto, η Ασφάλεια (DIGOS) εισέβαλε στα σπίτια 8 αγωνιστών στην Γκορίτσια, στην Πάντοβα, στην Τεργέστη, στο Ούντινε, στο Μιλάνο, στο Παλέρμο και τη Νάπολι, για κατ' οίκον έρευνες και για επίδοση της (υποχρεωτικής κατά τον ιταλικό νόμο) ενημέρωσης ότι διεξάγεται σε βάρος τους προανάκριση. Αφορμή κατά πως φαίνεται στάθηκαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Ρίβα Ντελ Γκάρντα στις 6 του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες μερικοί από τους οχτώ κατηγορούνται ακόμα και για κλοπή...

Είναι προφανές ότι οι περιβόητες ιταλικές διωκτικές αρχές επιδιώκουν να εκφοβίσουν τους αγωνιστές ενόψει της 4 Οκτώβρη, οπότε θα διεξαχθεί στη Ρώμη η Διακυβερνητική Σύνοδος της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ