Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Ψάξτε για κάποιον άλλον»...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Αποσκοπώντας στο να πείσει τους βουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν στη Βουλή τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απείλησε και πάλι με παραίτηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Στη σκιά της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ήττας κατά τις πρόσφατες εκλογές στη Βαυαρία - που κατά τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος αιτία της ήταν οι μεταρρυθμίσεις - ο Γερμανός καγκελάριος «ξεκαθάρισε», απειλώντας στη διάρκεια συνεδρίασης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD): «Αν οι επικριτές μου στους κόλπους του SPD μπορούν να αποσπάσουν την πλειοψηφία, τότε θα είναι καλοδεχούμενοι να αναλάβουν και την εξουσία και εγώ δε θα σταθώ εμπόδιο στο δρόμο τους...Ψάξτε για κάποιον άλλον. Θα γίνω απλό μέλος του κόμματος και θα κατονομάσω τους υπεύθυνους», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Bild».

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των πέντε και πλέον ετών που βρίσκεται στην καγκελαρία, ο Σρέντερ έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές την απειλή της παραίτησης για τη «συμμόρφωση» της «αριστερής πτέρυγας» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κυρίως σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Σρέντερ είπε στα μέλη του κόμματος ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για τη χώρα και το κόμμα και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε πρόκληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ