Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέα σύλληψη κομμουνιστή νεολαίου

Στην πόλη Κουρσκ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Αντικαπιταλισμός 2003»

Στο στόχαστρο των ρωσικών διωκτικών αρχών έχουν φαίνεται μπει για τα καλά οι οργανώσεις κομμουνιστικής νεολαίας της Ρωσίας. Αυτή τη φορά η αστυνομία προχώρησε σε μια νέα σύλληψη «εκφοβισμού» κομμουνιστή νεολαίου στις 22 Σεπτέμβρη στην πόλη Κουρσκ.

Μετά τη λήξη του νεολαιίστικου συλλαλητηρίου «Αντικαπιταλισμός 2003», που πραγματοποιείται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας μέσα στο Σεπτέμβρη, η αστυνομία συνέλαβε τον Αλεξάντρ Ταράσοφ - Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας - ΕΚΝΡΟ (νεολαίας του ΚΚΡΟ). Οι αστυνομικοί οδήγησαν το νεολαίο στην «κλούβα», παρά το γεγονός ότι τους δήλωσε την ιδιότητά του, καθώς επίσης ότι είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές που θα γίνουν αύριο 28 Σεπτέμβρη στην πόλη αυτή. Το στέλεχος της ΕΚΝΡΟ κρατήθηκε στο κρατητήριο κάμποσες ώρες και απελευθερώθηκε όπως και συνελήφθη, δηλαδή χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις.

Ετσι την ώρα που εγκληματίες του πολέμου της Τσετσενίας αμνηστεύονται κι επιστρέφουν στην Τσετσενία ως ανώτατοι «κρατικοί λειτουργοί», η αστυνομία, όσο και οι δικαστικές αρχές αρχίζουν να κάνουν χρήση της νέας «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας σε βάρος στελεχών και μελών του κομμουνιστικού κινήματος της Ρωσίας. Μέσα στον τελευταίο μήνα οι αρχές συνέλαβαν στην πόλη Μπαρναούλ στέλεχος της ΕΚΝΡΟ, γιατί επέτρεψε «προσβλητικά», κατά την αστυνομία, συνθήματα στις εκδηλώσεις «Αντικαπιταλισμός 2003», ενώ και στην πόλη Κρασναγιάρσκ η αστυνομία έκανε χρήση του νόμου «Για την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής δραστηριότητας», σε βάρος του Γραμματέα περιοχής του ΚΚΡΟ, επειδή διοργάνωσε συγκεντρώσεις, χωρίς την άδεια της αστυνομίας. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και οι βαρύτατες πολυετείς καταδίκες σε βάρος 3 νέων παιδιών της Επαναστατικής Κομσομόλ (νεολαίας του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), που κατηγορούνται από τις αρχές για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Η καταδίκη, όπως καταγγέλλει η επιτροπή υπεράσπισης, έγινε παρά τη σαφή άρνηση των κατηγορουμένων ότι έκαναν τη συγκεκριμένη πράξη, χωρίς σοβαρά στοιχεία και με μόνο «αποδεικτικό στοιχείο» την ομολογία μιας νεαρής κοπέλας που επίσης κατηγορούνταν για τον ίδιο λόγο και τελικά απελευθερώθηκε αφού «ομολόγησε» σε βάρος των υπολοίπων!

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε λόγο και για ανάγκη νομοθετικού περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στη χώρα του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ