Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Αρχισαν τα όργανα...

Αμαχητί έπεσε η ΑΕΚ στο Μονακό

Sportidea

Αμαχητί έπεσε η ΑΕΚ στο Μονακό
Το «Βατερλό» στο Μονακό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στην ΑΕΚ. «Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου» και πλέον οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν. Ο Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα, έκανε λόγο για «τσίρκο» και «απαράδεκτες συμπεριφορές», προσθέτοντας: «Πλησιάζουμε σε διακοπή του πρωταθλήματος και τότε θα γίνουν πολλά και διάφορα». Μάλιστα φέρεται να είχε «θερμό επεισόδιο» με τον Τσιάρτα, στον οποίο χρεώνει αρκετά (όχι μόνο για τον προχτεσινό αγώνα). Οι δύο τους είχαν χτες νέα συζήτηση.

Η ομιλία του Σερβοέλληνα ήταν καυστική και αυστηρότατη αλλά ταυτόχρονα έδειξε μια διάθεση να βρεθούν λύσεις και να ξεκινήσει ανασυγκρότηση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν συνέπειες. Αλλωστε προανήγγειλε αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Προπονητής και διοίκηση παρουσιάζονται αποφασισμένοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα, αλλάζοντας τακτική. Αντί του «καρότου», θα χρησιμοποιούν πλέον «μαστίγιο». Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν κυρίως πρωτοκλασάτοι παίχτες. Κάποιοι από τους οποίους πάντως ανέλαβαν μερίδιο της ευθύνης, ενώ άλλοι εξακολούθησαν να μοιράζουν ευθύνες σε κάθε άλλον πλην του εαυτού τους. Πολλοί στάθηκαν στην έλλειψη τύχης και στην πιθανολόγηση ότι αν έμπαινε ένα γκολ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Να θυμίσουμε πάντως ότι προς τιμήν του ο Οκκάς, είχε πει προχτές το βράδυ: «Αν πετύχαινα κάποιο γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δε θα άλλαζε τίποτα. Η Μονακό έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι πιο πολύ και το κέρδισε. Παραδοθήκαμε σε μια καλύτερη ομάδα».

Μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα «CONTRA», μια ιστορική μορφή της ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ανέφερε: «Δεν περίμενα τέτοια εμφάνιση. Μας απογοήτευσε. Ηταν πολύ κακή για ένα τέτοιο παιχνίδι. Σίγουρα έγιναν λανθασμένες επιλογές, σίγουρα κάποιες τοποθετήσεις παικτών στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν λογικές, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή. Δεν περίμενα αυτή την εικόνα. Πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στον περιβάλλοντα χώρο της ομάδας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Η ομάδα διαθέτει έναν μεγάλο προπονητή και πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο της. Για να μαρκάρεις κάποιον πρέπει να είσαι αμυντικός; Εγώ στην εποχή μου, πίεζα τους αντιπάλους και έπαιζα άμυνα κι ας μην ήμουν αμυντικός. Σε μια ομάδα όλοι πρέπει να παίζουν άμυνα και όλοι επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ