Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Καταιγίδα» ποιοτικών ταινιών

Από το «Λυκόφως των θεών» του Βισκόντι
Από το «Λυκόφως των θεών» του Βισκόντι
Το κλασικό αριστούργημα του ιταλικού - και όχι μόνο - κινηματογράφου, η ταινία «Το Λυκόφως των Θεών» («Λούντβιγκ» ο πρωτότυπος τίτλος) του Λουκίνο Βισκόντι προβάλλεται σήμερα στις 9.30 μμ στον κινηματογράφο «Αστυ» στο πλαίσιο του «Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου».

Η ταινία θα προβληθεί σε αναπαλαιωμένες κόπιες και για πρώτη φορά στην ολοκληρωμένη εκδοχή της, διάρκειας 255 λεπτών! Πρόκειται για ένα λυρικό έπος για το τέλος της βασιλείας των αριστοκρατών, στο οποίο πρωταγωνιστεί η «αφρόκρεμα» της εποχής, Σιλβάνα Μαγκάνο, Ρόμι Σνάιντερ, Τρέβορ Χάουαρντ.

Σήμερα, πάντα στο πλαίσιο του «Πανοράματος», στον κινηματογράφο «Απόλλων» θα προβληθεί σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα, η πρώτη σκηνοθετική δουλιά του Ντέιβιντ Θιούλις, «Cheeky», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Ιαν Χαρτ. Ο Θιούλις περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα μετά από πολύ καλές ερμηνείες ως ηθοποιός, όπως αυτή στην ταινία «Γυμνό» του Μάικ Λι. Αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία «Οσάμα» του Σέντιχ Μπάρμαρκ, η οποία αναφέρεται στο Αφγανιστάν επί Ταλιμπάν.

Στον «Απόλλων» σήμερα θα προβληθούν μεταξύ άλλων η ταινία του Βέντερς «Το πέρασμα του χρόνου» (4 μμ) και «Προετοιμασία για έγκλημα» του Μπράιαν ντε Πάλμα με τον Μάικλ Κέιν (7 μμ) ενώ στο «Αστυ» θα προβληθεί η ταινία του Βέντερς «Η κατάσταση των πραγμάτων» και του Βερτμίλερ «Εκδίκηση». Στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν οι ταινίες «Το κλειδί του μυστηρίου» του Ζαν Ντελανουά και «Μπέτυ» του Κλοντ Σαμπρόλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ