Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γυναικεία δημιουργική «ματιά»

Εργο της Μαρίας Αναστασίου
Εργο της Μαρίας Αναστασίου
Εγκαινιάζεται στις 15 Οκτώβρη (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό), έκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Παπαδούλη. Οπως σημειώνει η δημιουργός «Ζωγραφίζω από μια διάθεση να ανακαλύψω, αλλά και ν' ανατρέψω. Δε γνωρίζω εκ των προτέρων σχεδόν ποτέ τι είναι αυτό που θα προκύψει. Δεν μπορώ να εννοήσω τίποτα ως δεδομένο στο ζωγραφικό έργο. Οδηγούμαι τις πιο πολλές φορές ως το τέλος του χρησιμοποιώντας ό,τι αυτό το ίδιο μου αποκαλύπτει. Η μεγαλύτερή του αξία λοιπόν θα δοθεί από την ίδια τη διαδικασία. Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι το σπάσιμο της φόρμας κι αυτό που μ' ελκύει είναι η καθαρότητα κι η λάμψη του χρώματος». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Νοέμβρη.

  • Τη νέα δουλιά της Σοφίας Τούντα φιλοξενεί η γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3) στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 21 Οκτώβρη. Μετά τις μεταλλικές κατασκευές, η δημιουργός περνά στα διαφανή υλικά (πολυεστέρας σε συνδυασμό με τη φωτογραφία), παραμένοντας πιστή στη γλυπτική.
  • Εργα ζωγραφικής της Μαρίας Αναστασίου παρουσιάζονται στην γκαλερί «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη). Θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτώβρη.
  • Εργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, παρουσιάζει η Σούλα Λειψού - Γιάγκου, στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 13/10 (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24). Πρόκειται για δημιουργίες που έχουν σημείο αναφοράς την κλασική Ελλάδα, όλα λάδι σε μουσαμά.
  • «Η Αθήνα σήμερα - Φωτογραφικός διάλογος» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της Γερμανίδας φωτογράφου Τζ. Βέμπερ και του Ιταλού Αν. Σαρακίνι, που φιλοξενείται στο Ιταλικό Ινστιτούτο (Τενέδου 27).
  • Την καινούργια της δουλιά παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Βέργη στην γκαλερί «Metamorfosis» στη Θεσσαλονίκη. Με χρώματα λαμπρά δημιουργεί παιχνίδια φωτός, υδάτινους καθρέφτες όπου ανθρώπινες μορφές και τοπία αντανακλώνται πάνω στο νερό. (Διάρκεια έως 3 Νοέμβρη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ