Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ιδρύει Θεραπευτική Κοινότητα

Την ίδρυση θεραπευτικής κοινότητας και Κέντρου Απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποφάσισε χτες ομόφωνα (με μόνη αποχή του Τ. Μπέη, δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Χρ. Παπουτσή) το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, εξουσιοδοτώντας παράλληλα την Ντ. Μπακογιάννη, δήμαρχο Αθηναίωνν να προβεί στις ανάλογες ενέργειες για την ίδρυσή του.

Σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο για τη δημιουργία της θεραπευτικής κοινότητας, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με το ΚΕΘΕΑ. Την υποδομή του κέντρου θα χρηματοδοτήσει ο δήμος, ενώ το ΚΕΘΕΑ θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και τη λειτουργία της μονάδας. Η Ντ. Μπακογιάννη είπε ότι ανάμεσα στις πηγές χρηματοδότησης θα είναι και η χορηγία από τους Αθηναίους.

Το όλο εγχείρημα θα στοιχίσει 7 εκατ. ευρώ, η μονάδα θα φιλοξενεί 125 άτομα, ενώ την επιστημονική έρευνα θα την αναλάβει το ΚΕΘΕΑ. Ο χώρος που θα στεγαστεί, συνολικά 25 στρεμμάτων (κτιριακή υποδομή 5.000 τμ) θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ωστόσο, σ' αυτό το σημείο ο Σπ. Χαλβατζής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Συμπαράστασης για την Αθήνας», έθεσε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, πώς είναι δυνατόν η ηγεσία του δήμου πριν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο γι' αυτό το θέμα, να καταχωρεί στις εφημερίδες εκδήλωση ενδιαφέροντος για το οικόπεδο των 25 στρεμμάτων. «Πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα που αφορά τη λειτουργία μας ως Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, ενώ αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τον Τύπο για τόσο σημαντικά θέματα».

Μάλιστα, για το θέμα των ναρκωτικών σημείωσε ότι «η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι πολέμιος των ναρκωτικών. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που τα αίτιά του είναι κοινωνικά. Είναι η φτώχεια, είναι η ανεργία, είναι η έκπτωση των αξιών. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία από τη δράση των θεραπευτικών κοινοτήτων, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ