Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η δημοκρατία των αφεντικών

Σήμερα μόλις πήγα να διαβάσω το κείμενο του σ. Βασίλη Λιόγκαρη στο «Ρ» περί Δημοκρατίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου, εκνευρίστηκα και αμέσως πήρα μολύβι να γράψω σε πια Δημοκρατία πιστεύουν αυτοί οι κύριοι.

Είναι γνωστά τα πεπραγμένα των λεγόμενων Δημοκρατικών Κυβερνήσεων μετά το 1945. Πόσο δημοκρατικά φέρθηκαν στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν ενάντια στη γερμανική κατοχή. Μάρτυρες οι χιλιάδες δολοφονημένοι, άγρια σκοτωμένοι και διωγμένοι πατριώτες αμέσως μετά την απελευθέρωση και στη συνέχεια στον εμφύλιο. Και αργότερα: «ΕΝΙΚΗΣΕΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» έλεγε και ξαναέλεγε ο «Γέρων της δημοκρατίας». Και όμως εξακολουθούσαν να υπάρχουν τα στρατόπεδα κρατουμένων πατριωτών, κύρια των κομμουνιστών, οι πολιτικοί πρόσφυγες που υποχρεώθηκαν σε πολύχρονη ξενιτιά. Συνέχιζαν να εφαρμόζονται τα κοινωνικά φρονήματα και άλλοι αντιδημοκρατικοί νόμοι. Τόσο πίστευαν στη Δημοκρατία... Αλλο τόσο πιστεύουν ακόμα σήμερα. Διότι και σήμερα ακόμη για να δουλέψει κάποιος σε δημόσια υπηρεσία θα πρέπει είναι οπαδός του συστήματος και βεβαίως του κυβερνώντας κόμματος. Εφαρμογή κοινωνικών φρονημάτων με «Δημοκρατικό» τρόπο.

Στο όνομα της Δημοκρατίας, σύντροφοι, παίχτηκαν οι πιο αντιδημοκρατικές πολιτικές, από όλους αυτούς που βρέθηκαν στην ηγεσία αυτού του τόπου και κυριολεκτικά πάτησαν στο σβέρκο του λαού μας, με την καθοδήγηση των ξένων πατρώνων, Εγγλέζων και Αμερικάνων κατά κύριο λόγο. Ο στόχος η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, όλων των εργαζομένων σε όφελος πάντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Γι' αυτό το σκοπό έγινε και αναπτύχθηκε η ΕΟΚ, η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Ενισχύει με κάθε τρόπο την πλουτοκρατία και βάζει στην άκρη τα λαϊκά συμφέροντα. Μέχρι το 2013 θα υπάρχει καπνοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, προειδοποιούν τα αφεντικά της ΕΕ... Ακολουθούν άλλες δυναμικές καλλιέργειες, όπως η ελιά, το λάδι το βαμβάκι, τα αμπέλια και τόσα άλλα. Είναι και η συμφωνία του Μάαστριχτ, που συμφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ...

Ολοι αυτοί ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για το βιοτικό επίπεδο του λαού φρόντισαν ποτέ, κοροϊδεύουν. Γι' αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να αφυπνιστούν. Αφυπνιστείτε εργαζόμενοι και μπείτε στο χαράκωμα του αγώνα. Περάστε στην επίθεση και μη πιστεύετε σε «χάρτες...». Είμαι 68 χρόνων. Αυτά έλεγαν μια ζωή, χρόνια. Ξεζούμισαν την αγροτιά. Ξεσηκωθείτε, στην πόλη και το χωριό, μήπως ανατείλουν καλύτερες μέρες σε όφελος των εργαζομένων για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η μόνη λύση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ, χωρίς αναστολές μέσα από τις γραμμές των επαναστατικών δυνάμεων αυτού του τόπου, του ΚΚΕ με το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ και ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Εκεί βρίσκονται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, του ΛΑΟΥ. Εμπρός όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες και προοδευτική διανόηση. Κι εγώ μαζί σας ένας απόμαχος της αγροτιάς.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΝΑΣ

Αγ. Γεώργιος Αιτωλοακαρνανίας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ταϊλάν (2004-10-15 00:00:00.0)
Διαχωρίζετε τους εργαζόμενους σε επιθυμητούς και μη (2004-07-29 00:00:00.0)
Εφτασαν τη δίωξη στο Στρατοδικείο! (2002-02-19 00:00:00.0)
Δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα (1996-12-10 00:00:00.0)
Η παράταξή του πρωταγωνίστησε (1996-09-16 00:00:00.0)
Η "αυτοδυναμία", οι "εφεδρείες" και η ευθύνη του λαού (1996-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ