Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "αυτοδυναμία", οι "εφεδρείες" και η ευθύνη του λαού

Του Χρήστου ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ

Σ' αυτές τις εκλογές, - που προηγούνται της "τελικής εφόδου" εναντίον του λαού, - ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αρα, και οι πολίτες τις δικές τους.

Διότι, είκοσι δύο χρόνια - μια σχεδόν γενιά - και εννέα εκλογικές (βουλευτικές) αναμετρήσεις είναι πάρα πολλές για να επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη.

Οι εκλογές αυτές, δηλαδή, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και ιστορικό ορόσημο, αν αποφασίσει να αφυπνιστεί και να αντιδράσει δυναμικά, έστω και το ένα τρίτο της "κοινωνίας των δύο τρίτων" που έστησαν και στη χώρα μας ο δικομματισμός και οι Δυτικοί πάτρωνές του.

Με άλλα λόγια: Παρέχεται η ευκαιρία στους εργάτες, στους υπαλλήλους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στους μικροκαλλιεργητές και στους μικροεπαγγελματίες να αναβαθμίσουν την ψήφο τους σε πολιτική πράξη και να την πετάξουν με περιφρόνηση, με οργή, αλλά και με σύνεση στα μούτρα των "ηγεσιών εξουσίας".

Διότι, φυσικά, σ' αυτές τις εκλογές, βασικός στόχος είναι να χτυπηθεί ο δικομματισμός και η λεγόμενη "αυτοδυναμία".

Και ναι μεν τα "κόμματα εξουσίας" έχουν εφεδρείες κάθε είδους ("δεξιές","σοσιαλιστικές" και "αριστερές") και θα σχηματίσουν με κάποιες από αυτές κυβέρνηση, στην περίπτωση αυτή, όμως, οι πολίτες που ψηφίζουν τα "μικρά κόμματα" θα αντιληφθούν την αλήθεια και θα είναι ώριμοι για ένα Μέτωπο Λαϊκό, Πατριωτικό και Αντιιμπεριαλιστικό.

Και επειδή, βεβαίως, το ΚΚΕ δεν είναι εφεδρεία κανενός, αλλά εμπροσθοφυλακή του λαού, η ψήφος προς αυτό αποτελεί τη συνεπέστερη και ρεαλιστικότερη πράξη για κάθε πολίτη, - πέρα και πάνω από ιδεολογίες και εντάξεις.

Παρά ταύτα, επιμένουμε: Υψιστο χρέος για τους "μη προνομιούχους Ελληνες" είναι να χτυπήσουν την "αυτοδυναμία", στο όνομα της οποίας - και με την κατάκτηση της οποίας - οι εγχώριοι τοποτηρητές της ξενοκρατίας:

  • Εκχώρησαν και εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
  • Υπερχρέωσαν και υπερχρεώνουν τον ελληνικό λαό με αστρονομικά ποσά (35 τρισεκατομμύρια!).
  • Εκποίησαν και εκποιούν (αδιαφανώς δε!) τη δημόσια περιουσία.
  • Ξήλωσαν και ξηλώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας (στη βιομηχανία και στη γεωργία).
  • Εριξαν μισό εκατομμύριο πολίτες στην ανεργία και θα ρίξουν άλλο μισό εκατομμύριο μέχρι το τέλος του αιώνα.
  • Διέφθειραν και διαφθείρουν συνεχώς τη δημόσια ζωή κτλ. κτλ.

Φυσικά, "δημοκρατικό" δικαίωμα των εργατών, των υπαλλήλων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικροκαλλιεργητών και των μικροεπαγγελματιών είναι να ψηφίσουν και πάλι τη νεοδεξιά του Κ. Σημίτη, πιστεύοντας, τάχα, ότι ψηφίζουν ..."κεντροαριστερά" ή τη νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας, δήθεν, ότι ψηφίζουν παραδοσιακή Δεξιά...

Οφείλουν να γνωρίζουν, όμως, ότι το "δικαίωμά" τους αυτό θα έχει και ένα τίμημα. Και, μάλιστα, τίμημα βαρύ και διαρκές:

Θα πληρωθεί με επαχθέστερη υποταγή, με συστηματικότερη λεηλασία των πενιχρών εισοδημάτων τους, με περισσότερη ανεργία και υποαπασχόληση, με εκτενέστερο ξήλωμα του κοινωνικού ιστού, με συρρίκνωση (αν όχι και εκμηδένιση) του εργασιακού, υγειονομικού και ασφαλιστικού κεκτημένου, με περιθωριοποίηση νέων κοινωνικών στρωμάτων και με αποκρουστικότερη πολιτική χυδαιότητα.

Δηλαδή, ο δικομματισμός (και οι παραφυάδες του) στη χώρα μας είναι Μινώταυρος. Ζει, τρώγοντας τις σάρκες των εργαζομένων.

Θα του το επιτρέψουν και πάλι οι εργαζόμενοι;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν τηρούνταν το αδιάβλητο της διαδικασίας(2010-05-20 00:00:00.0)
Κορδώνονται για το έγκλημα(2009-09-11 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ μόνη επιλογή κάθε αριστερού(2007-09-09 00:00:00.0)
«Θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα»(2007-09-07 00:00:00.0)
Στην κρίση του ελληνικού λαού οι «μηδίσαντες»Ι(2004-06-11 00:00:00.0)
Θέλουν το λαό ραγιά(1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ