Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Δεν ξεχνάμε"!

Στο ναυπηγείο της ΝΑΥΣΙ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, περιόδευσαν χτες υποψήφιοι του ΚΚΕ

"Πρέπει με την ψήφο μας να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε. Οτι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε. Οτι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να έχουμε και αύριο μεροκάματο. Και αυτό το μήνυμα θα το στείλουμε ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ".Ηταν τα λόγια του Γιάννη Μανουσογιαννάκη,γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και υποψηφίου του ΚΚΕ στη Β εκλογική περιφέρεια Πειραιά, που χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους εργαζόμενους της ΝΑΥΣΙ στη Ζώνη Περάματος, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων στην Α και Β Πειραιά Σπ. Χαλβατζή και Γερ. Αραβανή, αντίστοιχα.

Ο λόγος των στελεχών του ΚΚΕ έπεσε στο γόνιμο έδαφος της Ζώνης, οι εργάτες της οποίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με πείσμα ένα μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία αυτού του παραγωγικού πνεύμονα και το δικαίωμα στη δουλιά, κόντρα στα ΜΑΤ και τον κυβερνητικό αυταρχισμό, έχοντας σταθερό συμπαραστάτη το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Στο ελασματουργείο της ΝΑΥΣΙ, το κλιμάκιο του ΚΚΕ έκανε την πρώτη στάση. Εκεί έγινε η πρώτη συγκέντρωση των εργαζομένων, όπου ο Σπ. Χαλβατζής,επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά, τόνισε ότι την πρώτη ευθύνη για την εφαρμοζόμενη πολιτική που είναι αντεργατική και αντιλαϊκή, έχει η κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως σημείωσε, και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. "Σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε φορά - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - το ΚΚΕ νομιμοποιείται να ζητήσει την ψήφο των εργατών, της αγροτιάς, της νεολαίας, των επαγγελματοβιοτεχνών, γιατί, όπως και στο παρελθόν έτσι και τα τρία τελευταία χρόνια, σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή της πάλης μαζί σας".

Ο Γερ. Αραβανής,επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη δεύτερη περιφέρεια του Πειραιά, με τη σειρά του, αναφέρθηκε σε γενικότερα ζητήματα αλλά και στην πολιτική που έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα σ' ό,τι αφορά τη ναυπηγοεπισκευή, τονίζοντας ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να παλέψουν, με επικεφαλής τα συνδικάτα τους, για να υλοποιηθούν τα 26 σημεία για τη Ζώνη, που η κυβέρνηση ή δεν τα προχωράει ή τα προχωράει λίγο, για να υπάρξει πολιτική που να φέρει δουλιά στα ναυπηγεία, να υπάρξουν δεξαμενές. Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σταμάτησαν αμέσως τη δουλιά τους, το κλιμάκιο του ΚΚΕ στο χώρο όπου εκτελούνται εκτεταμένες προκατασκευές. "Δεν είμαστε από αυτούς που θυμούνται τους εργάτες μόνο τις παραμονές των εκλογών. Είμαστε καθημερινά μαζί τους στην πάλη, στα προβλήματά τους και όταν τα ρόπαλα των κατασταλτικών τους μηχανισμών χτυπάνε τους εργάτες, τους ναυτεργάτες", είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Πειραιά τόνισε: "Πέρσι τον Οκτώβρη, η κυβέρνηση έδωσε εντολή, τα ΜΑΤ, τα ρόπαλα, οι πυροσβεστικές, να χτυπήσουν τους εργάτες της Ζώνης. Ποιοι ήταν μαζί μας και ποιοι απέναντί μας; Πρέπει να θυμηθούμε ποιοι μας έχουν φέρει στο σημείο να κοιτάμε το μεροκάματο με τα κιάλια". Τέλος, ο Γερ. Αραβανής επισήμανε ότι νέο κύμα λιτότητας έρχεται μετά τις εκλογές, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην περίθαλψη. "Σας καλούμε - τόνισε - να ψηφίσετε το ΚΚΕ και να δώσετε σταυρό στους δικούς σας ανθρώπους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφο - ώθηση στο εργατικό κίνημα(2007-09-06 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2000-03-05 00:00:00.0)
Στο μάτι του κυκλώνα του Μάαστριχτ(1996-09-11 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου της ΚΟΠ(1996-09-05 00:00:00.0)
Να πάψουν να είναι χώροι υποδοχής αυριανών ψηφοφόρων(1996-09-05 00:00:00.0)
Προεκλογικές εκδηλώσεις αντιστασιακών(1996-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ